Berg en Dal wil gezamenlijke inkoop duurzame elektriciteit

GEMEENTE BERG EN DAL – Vanaf 1 januari 2018 koopt Berg en Dal haar duurzame elektriciteit niet meer alleen in. Dat doen zij samen met 16 andere gemeenten uit de regio Arnhem-Nijmegen. Wethouder Duurzaamheid Erik Weijers: “Berg en Dal wil in 2050 energieneutraal zijn. Deze samenwerking is daarin een unieke stap. En daar ben ik erg trots op.”

Energiebronnen in de regio

Om die doelstelling te halen, moet de energie die in de regio wordt gebruikt afkomstig zijn van hernieuwbare energiebronnen in de regio zelf. De gemeenten geven het goede voorbeeld door bij de nieuwe aanbestedingsronde vergaande eisen te stellen. De ambitie is om uiteindelijk 100 procent duurzame elektriciteit uit de regio te gebruiken.

Duurzaam

Na vijf jaar moet de winnende partij de door haar toegezegde percentages hebben bereikt. Het deel van de stroom dat nog niet uit de regio komt, moet wel duurzaam zijn en in Nederland zijn opgewekt. “Eind juni 2017 is duidelijk met welke energieleverancier we gaan werken”, aldus de gemeente.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Berg en Dal wil gezamenlijke inkoop duurzame elektriciteit

Reageren is niet toegestaan.