School’s Cool Berg en Dal zoekt mentor

GROESBEEK – School’s cool is een mentororganisatie die kwetsbare kinderen ondersteuning biedt bij schoolse zaken en bij het welbevinden van het kind. Immers, als het met het kind goed gaat en het zich goed voelt, gaat het meestal ook goed op school.

Schools_Cool_Berg_en_Dal_2016_logo-DGB

Die ondersteuning wordt gegeven door een mentor.

De mentor

De mentor is een zorgvuldig geselecteerde vrijwilliger die het kind wekelijks thuis bezoekt en het kind enige tijd een steuntje in de rug biedt. De mentor leert hoe je huiswerk moet maken en plannen en zorgt voor structuur. Ook kan de mentor samen met het kind op zoek gaan naar leuke vrijetijdsbesteding. De kinderen ontwikkelen hun kwaliteiten en talenten beter en krijgen meer zelfvertrouwen.

Doel School’s Cool

Het doel van School’s cool is het voorkomen van vroege schooluitval en het vergroten van de kansen van leerlingen in het voortgezet onderwijs. School’s cool kent twee programma’s: programma 12+ en programma 14+. In beide programma’s begeleidt de mentor het kind 1 keer per week thuis of op school en helpt hij hem bij schoolse zaken. In samenwerking met de school zorgen we ervoor dat het kind schoolsucces behaalt.

Mentor gezocht

Zou u 2 uur in de week een 11 – 15-jarige leerling willen begeleiden? Dan is het mentorschap misschien iets voor u! Enthousiasme, inlevingsvermogen en geduld zijn noodzakelijke eigenschappen van de mentor. Of heeft u een kind voor wie de stap naar de brugklas erg groot is en die wel wat hulp kan gebruiken? Dan komen we graag met u in contact!

Kind aanmelden

Heeft u een kind voor wie de stap naar de brugklas erg groot is en hij wel wat hulp kan gebruiken? Of zit uw kind al op het voortgezet onderwijs, maar loopt hij tegen problemen aan, waardoor het op school niet wil lukken? Ook dan komen we graag met u in contact! Het gaat dan vaak om leerlingen die nog redelijk meekomen op school, maar door omstandigheden het risico lopen onder hun niveau te presteren of zelfs het onderwijs te verlaten.

Contactinformatie

Voor aanmelden en voor meer informatie over school’s cool kunt u contact opnemen met Anne van den Berg. Mail: [email protected] of bel naar het algemene nummer van Forte Welzijn: 085 040 60 66 (bereikbaar op werkdagen tussen 9:00u. en 13:00u.) of naar mobiel: 06199810010.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on School’s Cool Berg en Dal zoekt mentor

Reageren is niet toegestaan.