De Gemeentezorgverzekering

GEMEENTE BERG EN DAL – Als u een laag inkomen heeft dan zijn de maandelijkse kosten voor uw zorgverzekering best een zware last. Zeker omdat daar ook nog het bedrag van het Eigen risico bijkomt. Heeft u wel eens gehoord van de Gemeentezorgverzekering?

Wat is de gemeentezorgverzekering?

Dat is een zorgverzekering die de gemeente Berg en Dal samen met CZ of VGZ aanbiedt aan inwoners met een laag inkomen. De zorgverzekering vergoedt veel zorgkosten en u krijgt een tegemoetkoming in uw maandelijkse premie. Hierdoor wordt de zorgverzekering voor u goedkoper. U moet de tegemoetkoming wel zelf aanvragen bij de gemeente.

Eigen risico

Moet u elk jaar het volledig Eigen risico betalen? Dan is de Gemeentezorgverzekering zeker interessant voor u. U kunt namelijk kiezen voor een zorgpakket waarbij de Gemeentezorgverzekering uw eigen risico betaalt. De maandelijkse premie is dan wel wat hoger, maar u hoeft geen eigen risico meer te betalen.

Wat zijn de voorwaarden?

U kunt zich aanmelden bij de Gemeentezorgverzekering als uw gezamenlijk inkomen (van u en uw eventuele partner) lager is of gelijk aan de inkomensgrens die voor u geldt Zie hiervoor de website van de gemeente. Daarnaast is er een vermogensgrens. Uw gezamenlijk vermogen mag niet hoger zijn dan
€ 50.000,-. Een eigen woning waarin u zelf woont telt hierbij niet mee. Het vermogen kan zijn: spaargeld, waardepapieren, auto of motor, sieraden. Het vermogen van uw kinderen tot 18 jaar hoort daar ook bij. Tot slot mag u geen betalingsachterstand hebben van de premie bij de zorgverzekering die u nu heeft.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden?

Meer informatie vindt u op www.gezondverzekerd.nl. Op de website vult u de naam van onze gemeente in. U kunt zich via de site ook aanmelden voor de Gemeentezorgverzekering, bij CZ of VGZ. U wordt dan automatisch afgemeld bij uw huidige zorgverzekeraar. Als u al verzekerd bent bij CZ of VGZ, maar niet bij de Gemeentezorgverzekering, moet u zich ook aanmelden. CZ of VGZ passen de polis aan en sturen die naar u toe. Zodra u de polis heeft ontvangen, kunt u de tegemoetkoming van de gemeente aanvragen. Het aanvraagformulier hiervoor vindt u op de site www.gezondverzekerd.nl.

Heeft hulp nodig bij het aanmelden of heeft u vragen?

Kom dan naar de inloopbijeenkomsten van de gemeente:

• Donderdag 8 december van 19.00 uur tot 20.00 uur, Kulturhus Beek, Roerdompstraat 6, Beek
• Maandag 12 december van 17.00 tot 19.00 uur, gemeentehuis Groesbeek, Doprsplein 1, Groesbeek
• Dinsdag 13 december van 14.00 uur tot 16.00 uur, Kulturhus Den Ienloop, Heerbaan 115, Millingen aan de Rijn.

Bent u op deze tijden verhinderd? Bel dan naar het cluster Inkomen voor een aparte afspraak, tel 14 024 (spreek de gemeentenaam in en vraag daarna naar het cluster Inkomen).

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on De Gemeentezorgverzekering

Reageren is niet toegestaan.