Container Ons Genoegen blijft in beheer gemeente

MILLINGEN AAN DE RIJN – De brengcontainers bij de Millingse muziekvereniging Ons Genoegen blijven voorlopig in het beheer van de gemeente Berg en Dal.

Dat hebben burgemeester en wethouders besloten nadat de vereniging haar zorgen heeft geuit over de inkomsten. Die liggen voor het oud papier nu nog op € 13.700,- per jaar (€ 50,- x 274 ton).

Huis-aan-huis neemt toe

Door de nieuwe afvalinzamelmethode in de gemeente Berg en Dal vanaf januari 2017 krijgen huishoudens zelf een papiercontainer. De verspreiding daarvan is inmiddels begonnen. Voor Groesbekers en Millingenaren is dat een verandering. De huis-aan-huisinzameling van papier zal nu waarschijnlijk toenemen, terwijl er juist minder papier naar de containers van verenigingen wordt gebracht.

Regeling

De muziekverenigingen in Millingen aan de Rijn (St. Cecilia en Ons Genoegen) krijgen nu een garantievergoeding van € 50,- per ton. Voor verenigingen in Ubbergen was dat € 32,- en Groesbeek € 23,-. Dat wordt in de nieuwe regeling € 32,- en met St. Cecilia is al een afbouwregeling van 3 jaar afgesproken. Die vereniging haalt het papier in Millingen huis aan huis op. Ons Genoegen heeft een brengcontainer staan en met hen is aanvankelijk afgesproken het beheer van de container zelf te verzorgen.

In de problemen

Gezien de verschillende nieuwe regelingen denkt de vereniging met name door de flinke daling van de vergoeding voor oud papier in de problemen te komen. De gemeente zal de container dan ook voorlopig in eigen beheer houden. Daardoor werkt de btw nog niet kostenverhogend. Ons Genoegen krijgt in 2017 ook nog gewoon € 50,- per ton.

Wat de verschuiving tussen huis-aan-huisinzameling en de inzameling via brengcontainers zal gaan worden met de nieuwe wijze van afvalinzameling kan de gemeente nu nog niet inschatten. In 2018 is daar beter zicht op en komen er vervolggesprekken.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
G.P.Mannetje.

Mot er noow wel of nie worre betoalt ien de toekomst vur ut ophoale van ut alt papier??

splinter

Wat denk je zelf die chip doen ze er niet voor niks in gaan nog veel meer betalen

G.P.Mannetje.

Die woep ik er dan wel uut en breng …zoals noow…t papier zelf wel wër weg.

het moet niet gekker worden

wij blijven zeker het papier naar de grote container brengen voor de muziek vereniging,datzouden alle mensen moeten doen.

Het moet niet gekker worden, kunnen het oud papier misschien beter naar de heikant brengen , hebben het harder nodig denk ik zo.

G.P.Mannetje.

Wim..motte gej noow ien ieder berichtje iets reageren mbt dun Heikant…jonge jonge. Moje bak.!!!!

wpDiscuz