Overheid verstuurt NL-Alert controlebericht

REGIO – Op maandag 3 juli zendt de overheid rond 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit.

Als u het controlebericht ontvangt, is uw mobiel juist ingesteld voor NL-Alert. Zo weet u zeker wat u moet doen als u in de buurt van een echte noodsituatie bent.

Wat is NL-Alert?

NL-Alert is het alarmmiddel voor op de mobiele telefoon. Als er een noodsituatie bij u in de buurt is, ontvang u van de overheid een NL-Alert op uw mobiel. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Bijvoorbeeld dat u bij een brand ramen en deuren moet sluiten, of dat u bij een terroristische aanslag uit het gebied moet blijven.

Hoe kan ik NL-Alert instellen?

NL-Alert is standaard ingesteld op de meeste mobiele telefoons die in Nederland worden verkocht. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet u dit zelf doen. Ga naar nl-alert.nl, stel uw mobiel in en help anderen met instellen.

Hoe komt de overheid aan mijn mobiele nummer?

NL-Alert is anoniem. Bij NL-Alert is privacy gewaarborgd. De berichten worden uitgezonden in het gebied waar de noodsituatie zich voordoet, vergelijkbaar met een radiosignaal. Uw naam en telefoonnummer zijn hiervoor niet nodig en blijven dus onbekend.

Wat staat er in het controlebericht?

In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat u niets hoeft te doen. Het controlebericht bevat de volgende tekst: “NL-Alert 03-07-2017 12:00: CONTROLEBERICHT. Uw telefoon is juist ingesteld voor NLAlert. U hoeft niets te doen. Meer informatie op www.nl-alert.nl

Vragen? Ga naar www.nl-alert.nl.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Overheid verstuurt NL-Alert controlebericht

Reageren is niet toegestaan.