Derde DuurzaamBeek café

BEEK-BERG EN DAL – Voor de derde keer dit jaar bent u van harte welkom op een bijeenkomst van het DuurzaamBeek Café in het Kulturhus te Beek.

Duurzaamheid_Beek_cafe-DGB

Deze keer over ‘Energie, besparen en opwekken’.

Vragen

Iedereen heeft er in zijn huiselijke omgeving of op de werkplek mee te maken. We horen er veel over in de media en uit de binnengekomen reacties maken wij op dat er behoefte is aan informatie over dit thema. Hoe bespaar je op energie zonder verlies van comfort? Hoe meet je je energieverbruik en krijg je er grip op? Welke energiebesparende maatregelen neem je gemakkelijk zelf en welke laat je beter aan een vakman over? Hoe wek je samen met buurtbewoners duurzame energie op in je eigen omgeving? Wat is eigenlijk het effect van ons energiegedrag?

Programma

Kortom, heel wat prikkelende vragen die op een gevarieerde manier aan bod komen. We starten met een inspirerende inleiding van Els Sonnemans uit Ooij, energiespecialist bij het Radboud UMC. Zij geeft haar visie op de aanpak van het energievraagstuk en de CO2-uitstoot, en wat we er zelf thuis (ook in een huurwoning) of in een gezamenlijk verband aan kunnen doen.

Presentaties en meer

Daarna zijn er korte presentaties over LED-verlichting door Geertjan Ebbers, een slimme en praktische energie-app door Jan Gerrits, coöperatief energie opwekken door Arjan Vernhout, het isoleren van je woning door Johan Duits en over reeds bestaande energie-initiatieven in onze gemeente door Jos van der Lint. Vanaf 19.30 uur en na afloop van het programma is er sprankelende muziek van de Beekse gitarist Harry Hardholt, een doorgewinterde muzikant, die op podia in heel Nederland heeft gestaan.

Thematafels

Zoals altijd kunt u daarna aanschuiven bij de thematafels om van gedachten te wisselen met andere deelnemers over een van de onderwerpen. Vaak leidt dat tot verrassende ideeën en initiatieven. Het DuurzaamBeek Café geeft mensen de gelegenheid elkaar te ontmoeten, informatie te vergaren, nieuwe initiatieven op te zetten en vooral om samen te werken aan duurzaamheid in Beek. In een gezellige en ontspannen sfeer.

Neem uw familie, buren en vrienden mee op woensdag 14 december en laat u verrassen. Inloop vanaf 19.30 uur en voor elke deelnemer hebben we weer een aardigheidje………

Gerhard Boot, Anita Huisman, Lisette Kühnen, Jos van der Lint en Liny Toenders
E-mail: [email protected]

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Derde DuurzaamBeek café

Reageren is niet toegestaan.