Maximumsnelheid Meerwijkselaan in toekomst omhoog

HEILIG LANDSTICHTING/BERG EN DAL – De maximumsnelheid op de Meerwijkselaan in Berg en Dal en Heilig Landstichting gaat in de toekomst mogelijk omhoog.


De Meerwijkselaan. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het hele project omtrent die weg zou aanvankelijk in 2018 uitgevoerd worden, maar is doorgeschoven naar 2020/2021.

BiBeKo wordt 50

Een gedeelte van de Meerwijkselaan, vanaf de rotonde Nijmeegsebaan tot aan de komgrens van Heilig Landstichting, is 30 km/uur. Dat wordt 50 km/uur. “De ligging in hoofdzakelijk bosgebied sluit niet aan bij de beleving die weggebruikers hebben van een 30 km/uur zone”, staat er in de mobiliteitsvisie die nog vastgesteld moet worden. De raad gaat er in januari opnieuw over praten.

Nieuwe poort bij Profetenlaan

Het nadeel is dat de weggebruikers harder rijden en de 30 km/uur zone reeds zijn vergeten als zij linksaf slaan en via de Profetenlaan de woonwijken binnen rijden. “Ter hoogte van de aansluiting met de Profetenlaan zal een nieuwe poortconstructie het 30 km/uur regime in de woonwijken aanduiden”, is de oplossing volgens de visie.

BuBeKo wordt 80

Het gedeelte van de Meerwijkselaan buiten de bebouwde kom, tussen Heilig Landstichting en de Postweg in Berg en Dal, is nu nog 60 km/uur en dat gaat naar de 80 km/uur. De weg wordt ook breder. De voorbereiding van de verbreding is gepland voor 2020 en de uitvoering één jaar later, volgens de huidige begroting. De kosten zijn geraamd op € 650.000,-.

Klik hier voor de mobiliteitsvisie gemeente Berg en Dal.

Klik hier voor berichtgeving op DeGroesbeek.nl over de mobiliteitsvisie.


Eerste vier foto’s zijn van het 60km/uur gedeelte tot aan de Postweg. De overige foto’s zijn in het bosgebied, waar het 30 km/uur is. Voor een video van de weg klik hier. Betreft versnelde opname in het kader van de Giro-route.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Toontje

Weet nog dat het onder PvdA-wethouder Kamps smaller, langzamer en fietsvriendelijker moest worden. Gevolg: levensgevaarlijke situaties voor automobilisten, ondanks de tussentijdse aanpassingen en een hoop geld voor niks uitgegeven.

wpDiscuz