“Oude Kleefsebaan tussen Tivoli en Wyler moet veiliger”

BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal gaat onderzoeken of er mogelijkheden zijn om het stuk van de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal tussen Tivoli en de grens met Wyler veiliger te maken voor fietsers.

Een stuk van de Oude Kleefsebaan tussen Tivoli en Wyler. Op de foto staan er hekken vanwege het NSK Wielrennen. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dat zei wethouder Alex ten Westeneind donderdagavond in de carrouselvergadering over de mobiliteitsvisie. Het was een antwoord op een inspraakreactie.

Aan de kant gedrukt

Een inspreekster maakt regelmatig met de fiets en met de auto gebruik van dit stuk. “Ik verbaas mij erover wat daar gebeurt. Ouders zitten in angst of hun kinderen wel veilig op de middelbare school in Nijmegen komen”, zei ze. Fietsers worden soms aan de kant gedrukt bij inhaalacties, auto’s rijden rakelings langs de fietsers heen en ook nog eens te hard. Gevaarlijke situaties dus op deze vrij smalle weg.

Wielrenners

De vrouw gaf aan soms zelf het verkeer te regelen met haar hand als ze op de fiets zit. “Dan blijven ze achter mij. Soms ga ik slingeren, dan weet ik zeker dat ze met een grote boog om me heen gaan. Ik denk alleen niet dat dit de manier is”. Voor fietsers is het dus niet altijd een pretje op die weg. Ook automobilisten kunnen hinder ervaren. Dat is wanneer grote groepen wielrenners gebruik maken van de route, die onder die groep juist erg geliefd is.

Zoeken naar mogelijkheden

Ten Westeneind gaf aan de problematiek op die locatie te kennen, maar het is alleen de vraag hoe de situatie aangepakt kan worden. Veel oplossingen lijken er niet te zijn. “Hoe mooi zou het zijn om het fietspad daar deels door het bos te leggen, maar dat is natuurlijk een hele intensieve klus. Je moet dan natuur weghalen en er moet natuur terugkomen. Daarbij komt ook nog het kostenplaatje”, aldus de wethouder. “We gaan kijken of er in het gebied andere mogelijkheden zijn om de veiligheid voor fietsers te waarborgen”.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
het moet niet gekker worden

het moet niet gekker worden

het moet niet gekker worden
dat het een gevaarlijke weg is dat is zeker,en vooral het harder rijden dan is toegestaan. als je hier een snelheid van 30 of 40 km insteld is het hard zat. inhalen is al helemaal uit den boze,goed er staan borden van niet inhalen,maar een stuk verder op,in een bocht staat einde inhaal verbod,dit is toch niet te bevatten,heel de weg van Tivoli naar wyler moet er een inhaalverbod zijn,maar ja je hebt altijd van die figuren die je toch voorbij willen,ook inde bochten. ze moeten er maar eens goed over na denken want er komt een keer dat het… Lees meer »
kuus

misschien eens een keer omdraaien en er een fietsverbod op dit stuk weg maken. en eens een keer niet de automobilist pesten.

wpDiscuz