Golfkarretje als vervoersmiddel door Berg en Dal

BERG EN DAL – Een elektronische golfkar die ouderen naar diverse bestemmingen binnen het dorp Berg en Dal brengt.


Een Toek Toek. Foto: het-rheins.nl

Subsidieverzoek

Het is één van de vijf inwonersinitiatieven van de werkgroep “Vitaal Berg en Dal”, die een subsidieverzoek bij de provincie Gelderland wil indienen. Daarvoor is een verklaring van geen bezwaar van de gemeente nodig. Burgemeester en wethouders hebben die afgegeven.

Grote afstand

In gemeenschapshuis Kerstendal wordt inloop en ontmoeting georganiseerd door Kalorama. Dat loopt goed en meer mensen willen daar mogelijk aan mee doen. De reden dat zij dit nu nog niet doen is de afstand. Ouderen die minder mobiel zijn zullen vanuit bijvoorbeeld Vijverhof niet makkelijk naar Kerstendal komen.

Toek Toek

De Toek Toek, zo heet het, kan de ouderen van A naar B brengen. Een rolstoel of rollator kan ook mee. Niet alleen Kerstendal is een bestemming, maar bijvoorbeeld ook de huisarts, vrienden en familie of activiteiten binnen het dorp. Het karretje wordt gereden door vrijwilligers en zal niet voor problemen zorgen voor de plaatselijke taxi, bleek al uit navraag.

De initiatieven

Er zijn nog meer initiatieven: een beweegroute met bankjes door het dorp Berg en Dal om even uit te kunnen rusten, een Vitaliteitsmarkt en infoboekje voor de inwoners, een mozaïektafel bij Kerstendal en een buurtnetwerk. Kerstendal, Berg en Dals Bloei en de Dorpsraad zijn bij de plannen betrokken.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Petra ktegting

Gekoppeld aan de beweegroute zijn we ook bezig met een wandelgroep. Frequentie en startplaatsen volgen nog maar maandelijks zal er ook een professional meelopen. Denk bv. Aan de huisarts, fysiotherapie, wijkverpleging, sociaal team enz. Interesse? Neem contact op!

wpDiscuz