Opbrengst inzameling taxussnoeisel

GEMEENTE BERG EN DAL – Een donatie van € 3.836,90 aan het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis én grondstof voor maar liefst 406 chemotherapieën.

Taxus_snoeien_DAR_medewerkers-DGB

Dat is het resultaat van de inzameling van taxussnoeisel door de gemeente Berg en Dal, de regiogemeenten, Stichting Taxus Taxi en Dar.

Waardevolle grondstof

Stichting Taxus Taxi heeft in de zomermaanden taxussnoeisel ingezameld in de gemeenten. Het taxussnoeisel wordt gebruikt voor de productie van medicatie tegen kanker. Een prachtig voorbeeld dat afval geen afval is, maar kan dienen als waardevolle grondstof. De opbrengst van het taxussnoeisel doneren de partijen aan een lokaal goed doel. Ze kozen voor het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis.

Opbrengst taxussnoeisel 2016

In de deelnemende gemeenten werd dit jaar veel taxussnoeisel opgehaald. In totaal is er bij ruim 1400 adressen bijna 53.000 kilo taxussnoeisel ingezameld. Genoeg voor maar liefst 406 chemotherapieën.

IPads wachtkamers Spoedeisende Hulp

Het afgelopen jaar heeft het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis het verblijf voor Spoedeisende Hulp voor kinderen, hun ouders en familie aangepast en aangenamer gemaakt. Er is nu een aangepaste traumakamer voor kinderen en een speciale familiekamer. Een van de wensen van het ziekenhuis is om informatie en entertainment te bieden aan de kinderen en hun ouders. Hiervoor wil het ziekenhuis onder meer vier iPads plaatsen in de wacht- en familiekamer. De opbrengst van het taxussnoeisel wordt gebruikt voor de aanschaf van deze iPads.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Opbrengst inzameling taxussnoeisel

Reageren is niet toegestaan.