Woningbrand in Ooij: één gewonde, instortingsgevaar

OOIJ – Aan de Prins Mauritsstraat in Ooij heeft donderdag een brand in een tussenwoning gewoed. De buurt zelf kwam enige tijd zonder stroom te zitten.

ooij_gemeente_berg_en_dal_kombord-rwdgb

Het betrof een grote brand.

Er is één persoon gewond geraakt bij het vluchten. Brandweer, waaronder die van Groesbeek, ambulance en politie waren aanwezig. De Veiligheidsregio Gelderland Zuid riep mensen op uit de rook te blijven en ramen gesloten te houden.

Bewoners van de naastgelegen woningen zijn al snel in veiligheid gebracht en worden voorlopig opgevangen in het lokale dorpshuis. Door rook- en roetschade kunnen zij op korte termijn waarschijnlijk niet hun woning in.

De woning is na een explosie volledig uitgebrand en de brandweer kon voorkomen dat de brand over zou slaan naar de naastgelegen woningen.

Update 16-12-2016, 14:10 uur
Forensisch onderzoek zal moeten uitwijzen wat de oorzaak is geweest van een explosie en felle brand donderdagochtend in Ooij. De bewoner van het huis ligt zwaar gewond in het ziekenhuis en is nog niet aanspreekbaar. Hij zou kort na het uitbreken van de brand uit het raam zijn gesprongen, meldt de politie.

Rechercheurs van de Forensische Opsporing wilden vandaag onderzoek gaan doen naar de mogelijke oorzaak van de brand. Dat onderzoek is volgens de politie echter stilgelegd vanwege instortingsgevaar. Pas als dat gevaar is geweken kan het onderzoek worden voortgezet.

Bron: DeGroesbeek.nl, Politie.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Iemand

Beterschap

wpDiscuz