Bijna € 350.000,- subsidie voor bieb Gelderland-Zuid

GEMEENTE BERG EN DAL – De openbare bibliotheek Gelderland-Zuid (OBGZ) kan in 2017 rekenen op een subsidie van € 345.750,-.


Bibliotheek Beek. Foto: Marcel Krijgsman.

Het is zo`n € 8.000,- minder dan de OBGZ (die taken uitvoert in Beek, Ooij, Leuth, Kekerdom en Millingen aan de Rijn) eigenlijk wilde hebben. Maar het is wel hetzelfde bedrag als in 2016.

Verhoging kosten

OBGZ wilde een verhoging omdat de loonkosten conform CAO met 1,75% zijn gestegen. Ook andere kosten zijn geïndexeerd. Om die reden vroeg men om een subsidiebedrag van € 353.150,-. “In verband met de gemeentelijke richtlijnen indexeren we de subsidies voor de welzijnsorganisaties niet”, is de uitleg van burgemeester en wethouders. De directie van de OBGZ ziet het als een bezuiniging, omdat zij er niet aan ontkomt salarissen van medewerkers te indexeren aan de CAO-afspraken.

Fusie

De OBGZ en de bibliotheek Groesbeek gaan in 2017 fuseren. Maar, zo zegt het college, “vooralsnog hebben wij te maken met twee bibliotheekorganisaties en verlenen wij de gevraagde subsidie voor 2017 aan OBGZ”. Voor 2018 is er een gezamenlijke aanvraag ingediend.


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Bijna € 350.000,- subsidie voor bieb Gelderland-Zuid

Reageren is niet toegestaan.