Mogelijk glasvezel Ooijse Bandijk en De Bouwkamp

OOIJ – Op 16 november en op 1 december waren er informatieavonden over de haalbaarheid om glasvezel aan te leggen op de Ooijse Bandijk en De Bouwkamp.

glasvezel Groesbeek
Tijdens de avonden heeft organisatie NDIX de mogelijkheden verder toegelicht. Belangrijk is dat er voldoende bewoners en ondernemers moeten meedoen om het financieel mogelijk te maken. Daarom wordt er een combinatie gezocht van aanleg op zowel De Bouwkamp als de Ooijse Bandijk. Alleen op deze manier is het haalbaar.

In februari 2017 moet duidelijk zijn of er voldoende animo is. Als dat het geval is kan er volgend jaar gestart worden met de graafwerkzaamheden.

Een snelle en betrouwbare internetverbinding is belangrijk voor inwoners en ondernemers. Daarom heeft de gemeente in 2015 met een enquête onderzocht of er op bedrijventerreinen en in het buitengebied behoefte is aan glasvezel. Uit die enquête kwam naar voren dat deze behoefte er is, ook op de bovengenoemde twee locaties.

De gemeente is zeer verheugd dat NDIX mogelijkheden ziet om op deze plekken glasvezel aan te leggen en te komen tot een aanbod van internet, TV en telefonie. Nu dit initiatief van de grond is, ondersteunt de gemeente het graag.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Mogelijk glasvezel Ooijse Bandijk en De Bouwkamp

Reageren is niet toegestaan.