Recordkerst voor Museumpark Orientalis

HEILIG LANDSTICHTING – Museumpark Orientalis heeft met het Feest van Licht alle records gebroken.

Het afgelopen kerstweekeinde trok het park in Heilig Landstichting bijna zesduizend bezoekers.

Ook de komende dagen worden nog duizenden bezoekers verwacht, omdat dan de jaarlijkse lampionnenoptochten ‘Reis mee naar Bethlehem’ worden gehouden en er verscheidene spectaculaire optredens op het programma staan. Zo komen er vuurspuwers, clowns, goochelacts, koren: er is tot en met 8 januari nog een uitgebreid programma.

Traditioneel wordt in de dagen na kerst tijdens het Feest van Licht de lampionnenoptocht gehouden. Herders nemen kinderen mee voor een voettocht naar Jozef en Maria. Onderweg komen ze langs zingende engelen, en ook ontmoeten ze de drie koningen.

Het kerstevenement, dat hét familie-uitje met kerst wordt genoemd, heeft deze kerstvakantie meer speciale attracties voor kinderen. Zo is er een miniatuurkermis en een dorpskermis en is er dagelijks tot vier uur ‘s middags voor elk kind een cadeautje uit de grabbelton.

Rode draad in het Feest van Licht is een lichtjesroute die onder meer leidt langs een grote collectie kerstgroepen, verscheidene kijkhuisjes met kunst en de Romeinse Straat met de authentieke herberg. Ook worden de kerstgroepen van stripheld Dirkjan, popprofessor Leo Blokhuis en SP-voorman Emile Roemer tentoongesteld.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Toontje

Hopelijk is er tussen al die opgeklopte herrie nog een plekje voor het Kindje Jezus…

Jean-Paul

Wat zeur je toch in GODS NAAM @Toontje. Maanden geleden deed hetzelfde park een subsidie verzoek bij gemeente en provincie. Veel vaste bezoekers van Degroesbeek.nl maakte korte metten met dit park. Wat dacht men wel niet. En nu gaat het eindelijk weer een beetje beter en krijgen we dit geleuter van jou. Wat wil je nu? En bovendien zijn jou commentaren op diverse onderwerpen in Degroesbeek.nl ver van Gods gedachten.

O.S.

Ben er geweest, geen opgeklopte herrie, maar een mooi, magisch uitje rond de kerstdagen, kerststalletjes genoeg incl. Jezus maar ook warmte en knusheid voor het gezin. Precies waar de kerstdagen voor staan. Misschien moet je zelf eens gaan kijken, Toontje…..voor je een oordeel vormt!

Toontje

Tsjonge JP, wat een agressieve ondertoon en wat een frustraties. Alleen maar omdat je het niet eens bent met de strekking van een opmerking. Doe eens rustig, kerel.

Toontje

Hallo O.S., ik geef geen oordeel, maar spreek slechts de hoop uit dat Jezus ook nog te vinden is. Blijkens jouw woorden wel degelijk, dus geen ijdele hoop in ieder geval. Trouwens complimenten voor je relaxte reactie. Kan menigeen nog een voorbeeld aan nemen.

wpDiscuz