De Heerbaan, hoe zit het nu eigenlijk?

MILLINGEN AAN DE RIJN – De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de Heerbaan in het centrum van Millingen aan de Rijn. Sommige situaties zijn veranderd, andere zijn eigenlijk hetzelfde gebleven.


Gedeelte van de Heerbaan in Millingen aan de Rijn. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Hoe het nu precies zit en waarom, leest u hieronder.

Asfalt

Op de Heerbaan tussen de Meester van de Bergstraat en de Burgemeester Eijckelhofstraat ligt nu asfalt in plaats van klinkers. Asfalt trilt minder als er verkeer overheen rijdt. Als het goed is veroorzaakt dit minder overlast voor omwonenden. Binnenkort gaat de gemeente meten of de trillingen ook echt zijn afgenomen. De maximumsnelheid is niet veranderd. U mag hier maximaal 30 km/uur rijden.

Kastanjeplein

Het Kastanjeplein is nu een echt plein. Het ligt even hoog als de trottoirs langs de Heerbaan en de Sint Willibrordstraat. Net als voorheen liggen in het midden van het plein nu twee rijen met parkeerplaatsen. Ook geldt daar omheen weer eenrichtingsverkeer (ook voor fietsers). Veel mensen hebben aangegeven zich hier veiliger bij te voelen.

Voorrang

Normaal gesproken heeft verkeer van rechts vaak voorrang in een 30 km/uur zone. Bij het Kastanjeplein en de Prins Bernardstraat geldt deze voorrangsregel niet! Hier heeft het verkeer op de Heerbaan en Sint Willibrordstraat voorrang op het verkeer vanaf het Kastanjeplein en vanuit de Prins Bernardstraat. Het voetgangersgedeelte loopt ook door langs de Heerbaan. Deze regel is ingesteld omdat het centrum van Millingen meer een voetgangersgebied is geworden. Voorrangsborden en haaientanden geven hier de voorrangsregel aan.

Oversteekplaatsen

Voor voetgangers ligt er een nieuw oversteekpunt tussen de Prins Bernardstraat en het Kastanjeplein. De voetgangers zijn hier voor het autoverkeer goed zichtbaar, maar hebben geen voorrang. Ook ter hoogte van de Prinses Irenestraat is zo`n oversteekpunt gemaakt. Op die manier kunnen voetgangers op een veilige wijze vanuit de wijk naar de huisarts wandelen.

Parkeren alleen in de vakken

Al meerdere jaren geldt in Millingen-centrum een parkeerverbod. Deze zone wordt aangegeven met dit en dit bord. U mag alleen parkeren op duidelijk herkenbare parkeerplaatsen. Als u ergens anders parkeert riskeert u een boete. De parkeerverbodzone geldt op:

• De Heerbaan tussen de Meester van de Bergstraat en de Burgemeester Eijckelhofstraat;
• De Burgemeester Eijckelhofstraat tussen de Heerbaan en de Koningin Julianastraat;
• De Prins Bernardstraat tussen de Heerbaan en het Oranjeplein.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Op een veiligere manier met bv. een rollater zonder zebrapad oversteken? wie verzind zoiets?

wpDiscuz