Informatie inwoners voormalig Ubbergen over restafval

BEEK-BERG EN DAL E.O – Bij inwoners van de voormalige gemeente Ubbergen is de afgelopen week wat verwarring ontstaan voor wat betreft de inzameling van het restafval en de overstap naar een container.

Vanaf januari is de afvalinzameling in de hele gemeente Berg en Dal hetzelfde. Er wordt gebruik gemaakt van blauwe zakken voor het restafval, containers voor papier en GFT. Plastic+ inzameling gaat via de plastic zakken.

Waarom de verwarring?

Inwoners van voormalig Ubbergen zijn het gewend om het restafval te verzamelen in een container. Daar moet vanaf 2017 de blauwe tariefzak voor worden gebruikt. Inwoners van de voormalige gemeenten Millingen aan de Rijn en Groesbeek zijn dit al gewend. Er is in Ubbergen nog één ophaalronde voor restafval in de containers. Bewoners zijn via een brief van de DAR ingelicht, maar dat was wat onduidelijk.

En nu?

Op maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 januari reinigt de DAR de restafvalcontainers in de oud gemeente Ubbergen. Inwoners gebruiken hierna deze container als papiercontainer.

Wat stond er in de brief?
Inwoners hebben een brief gekregen met informatie over het legen en reinigen van de restafvalcontainer. In de brief staat dat maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 januari inzameldagen van restafval zijn. Dit zijn extra inzameldagen en staan daarom niet op de afvalwijzer.

Wat gaat de DAR doen?
De DAR leegt en reinigt de restafvalcontainers op maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 januari.

• Dus biedt u als inwoner van de oude gemeente Ubbergen op maandagen uw restafval aan voor inzameling? Dan zet u op maandag 9 januari uw restafvalcontainer aan de straat voor legen en reinigen.

• Wordt het restafval op uw adres op dinsdagen ingezameld? Dan zet u de restafvalcontainer op dinsdag 10 januari aan de straat voor legen en reinigen.

• Wordt het restafval op uw adres op woensdagen ingezameld? Dan zet u de restafvalcontainer op woensdag 11 januari aan de straat voor legen en reinigen

In de eerste twee weken van 2017 kunt u zowel de restafvalcontainer als de betaalde blauwe restafvalzakken aanbieden voor inzameling.

Betaalde blauwe restafvalzakken
De restafvalcontainer wordt na maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 januari niet meer geleegd. Vanaf dan moet u gebruik maken van de blauwe betaalde restafvalzakken. Deze restafvalzakken zijn te koop bij supermarkten in de gemeente Berg en Dal. Kijk voor de locaties op www.dar.nl/bergendal

Één reinigingsronde
Het is wel belangrijk dat u uw restafvalcontainer aan de straat te zet, want er is maar één reinigingsronde voor de restafvalcontainer. Mist u deze ronde? Dan bent u zelf verantwoordelijk om uw restafvalcontainer schoon te maken en te gebruiken als papiercontainer.

Let op! Vanaf januari is er in de gemeente Berg en Dal een nieuwe inzamelmethode voor afval. Klik hier.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Informatie inwoners voormalig Ubbergen over restafval

Reageren is niet toegestaan.