Carnavalsverenigingen krijgen geen geld voor busvervoer

KEKERDOM/LEUTH/MILLINGEN/OOIJ – De carnavalsverenigingen uit Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn en Ooij hoeven niet te rekenen op een bijdrage van de gemeente voor het collectieve (bus)vervoer.

Burgemeester en wethouders (B&W) hebben een subsidieverzoek om vier verenigingen ieder € 150,- te geven afgewezen.

Busvervoer

De Deurdouwers (Millingen aan de Rijn), De Sokkenummers (Leuth), De Polderschuupers (Kekerdom) en De Deurzakkers (Ooij) hebben in het verleden collectief busvervoer geregeld voor deelnemers en belangstellenden van de optochten in genoemde dorpen. Zo kunnen deze personen veilig worden vervoerd. De kosten waren voorheen niet zo hoog, want er zijn financieel gunstige afspraken gemaakt met de busvervoerder.

Duurder

De carnavalsverenigingen moeten vanaf dit jaar echter meer gaan betalen en kloppen daarom aan bij de gemeente Berg en Dal voor een subsidie van in totaal € 600,-. Het college ziet dit niet zitten. De subsidieverordening zegt dat aangetoond moet worden dat de subsidie noodzakelijk is voor het verrichten van de activiteiten waarvoor deze wordt gevraagd. Dat is hier niet het geval.

Eigen verantwoordelijkheid

Dat is niet de enige reden. Organiserende carnavalsverenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor een goed en veilig verloop van de optochten. Dit is afgesproken in overleg met gemeente, politie en de verenigingen. Deelnemers en belangstellenden zijn daarnaast, zoals bij ieder evenement, zelf verantwoordelijk voor het regelen van veilig vervoer. Tot slot: er zijn meerdere CV’s in deze gemeente die optochten organiseren. “Als we een paar verenigingen subsidie geven, volgen er meer”, aldus B&W.

Ontstemd

Volgens het college is men ontstemd over het besluit. “De gemeente stelt de carnavalsverenigingen verantwoordelijk voor de veiligheid van de deelnemers en belangstellenden. Daarbij verwachten wij wel enige steun van de gemeente”, is de reactie van de aanvragers.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gruusbekse carnavalclubs

Een hobby kost geld terecht geen geld van de gemeente 70 wagens worden er in groesbeek gebouwd gaan overal naar toe en betalen alles netjes zelf of het een bus naar beek of kleef is maakt ze niks uit

R. Ommel

Ik heb mijn hele leven een hobby. Daar heeft nog nooit iemand ook maar een dubbeltje aan mee betaald.

O.S.

Wat een onzin! Alle vereningingen uit Groesbeek regelen dit toch ook allemaal zelf!

De Kuier.

Loopgroep van maken…..

groesbeker

inderdaad een terechte afwijzing, hoe komen ze er uberhaupt bij om gemeenschapsgeld voor hun vervoer te vragen..ga lekker zelf wat regelen, lui volk.

Toon verbeet

schijters

Theo

Alleen de feestneus heeft dat in Groesbeek en ook nog vrij drinken.

alaaf

Wa ene kwats, as wej ien gruusbek van a noar b goan, motte we ok lope.
En as ge op de wagge blieft en de plizie trapeert ow motte doar terecht vur betoale. En Theo hoe komde gej de`r bej da de Feestneus da wel het. Wej lappe vur de taxi en ok vur ons drinke.

Dagobert Duck

Pff wat is nou 600,€ voor vervoer voor twee dagen.
Als of het omleiden van verkeer en opruimen vd zooi in de diverse optochten in Groesbeek de gemeente niet veel meer kost.

groesbeker

he dagobert, wat een achterlijke naam trouwens, ga jij lekker met je twee moleculen spelen.

Belachelijk dat je daar een aanvraag voor doet laat ze daar voor de ouderen in in verzorgingshuis maar iets voor regelen met de carnaval.

wpDiscuz