Facebookpagina voor toekomst gemeentehuis Beek

BEEK-BERG EN DAL – Inwoners van Beek-Berg en Dal hebben een Facebookpagina gelanceerd die als platform moet dienen om te discussiëren over de toekomst van het voormalige gemeentehuis in Beek.

Nieuwe bestemming

Voor het pand aan de Rijksstraatweg 139 in Beek is in 2015 een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Het gemeentehuis is vanwege de fusie van Ubbergen met Millingen en Groesbeek overbodig geworden en uiteindelijk voor € 600.000,- verkocht aan vastgoedontwikkelaar Ton Hendriks. Daar werden vanuit de politiek nog vraagtekens bij gezet.

Afgeketst

Dit bestemmingsplan is door de raad echter nooit vastgesteld, omdat een burgerinitiatief dit niet zag zitten en bijtijds in actie kwam. Het plan vanuit de bevolking was om de karakteristieke villa te laten staan, de bijgebouwen af te breken, twee ruime woonkavels te realiseren en het bestemmingsplan te verfijnen. Dit was volgens Hendriks niet haalbaar.

Ander plan

Hendriks kwam in december met een nieuw plan op de proppen, bleek uit berichtgeving van De Gelderlander. Er zouden om de villa heen drie torentjes gebouwd worden, met in totaal 24 appartementen voor jongeren. “Sinds het bericht van 19 december 2016 in De Gelderlander hebben wij gemerkt dat vele inwoners van de gehele gemeente Berg en Dal zich totaal niet kunnen vinden in het plan met de “3 torentjes” rond het oude gemeentehuis van de gemeente Ubbergen in Beek”, zeggen de initiatiefnemers van de Facebookpagina.

In Beek-Berg en Dal zal de discussie over het uiteindelijke plan dus nog wel even doorgaan. Inwoners die hun zegje willen doen kunnen terecht op de Facebookpagina.

Facebookpagina Toekomst oud gemeentehuis Beek-Ubbergen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Facebookpagina voor toekomst gemeentehuis Beek

Reageren is niet toegestaan.