[Foto’s / Video] Hein Beltman prins in Berg en Dal

BERG EN DAL – Hein Beltman (29) is zaterdagavond uitgeroepen tot Prins Carnaval bij de Berg en Dalse carnavalsvereniging De Berggeiten. Dat gebeurde tijdens het Prinsenbal in gemeenschapshuis Kerstendal.


De nieuwe prins bij de Berggeiten in Berg en Dal: Hein Beltman. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Beltman zwaait de komende jaar de scepter over “Duufelshemel”. De adjudanten zijn Luc Faassen en Bas Verbeet. Hofdames zijn Ilse Nederend, Kim Luiken en Charel Verschuren.

Duif Patricia

Prins Hein de 1e is de opvolger van Prinses Patricia Witsiers, die vorig jaar werd uitgeroepen tot Prinses bij de vereniging en zaterdagavond moest aftreden om plaats te maken voor de kersverse prins. Dat gebeurde zoals ieder jaar op een bijzondere manier.

Grootste Duufel

Grootste Duufel werd dit jaar Geert Fleuren, in het dagelijks leven medewerker bij de provincie Gelderland. Hij zet zich daarnaast op verschillende manieren in voor de Berg en Dalse gemeenschap. Daarvoor kreeg hij in 2013 een onderscheiding.

Heerlijckheden

Voordat de prins bekend werd gemaakt was er verder nog een avondvullend programma met diverse optredens. Daarbij ontbrak de Garde Beekse Heerlijckheden (een nieuwe mannelijke dansgarde binnen de Beekse carnavalsvereniging De Cavalieren) niet. De heren maakten er een hele show van.

Blacklight act en meer

Een ander hoogtepunt was de traditionele Geitenmix (zie video). Voor de act van dit jaar werden er speciale struisvogel blacklight pakken gebruikt. Overige optredens kwamen van Edelweisz, Anne Ambrosius, de dames in het Rood (dit jaar in het zwart), FabriziCO, de dansgarde van een Maldense carnavalsvereniging en Aarm Snuutje. Naderhand was er nog een afterparty.

Ook dit jaar was het evenement weer goed bezocht. De prinsenreceptie is vrijdag 20 januari om 20:11 uur, eveneens in Kerstendal.

Motto: Alle drank gaat op, met Prins Hein voorop.

Eerdere berichtgeving prinsen carnaval gemeente Berg en Dal.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s / Video] Hein Beltman prins in Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.