Millingse fanfare luidt noodklok om oud papier

MILLINGEN AAN DE RIJN – Fanfarekorps Ons Genoegen roept Millingenaren op het oud-papier bij de vereniging zelf in te leveren in plaats van de nieuwe papiercontainers te gebruiken.

Men voorziet een daling van de inkomsten voor de oud-papierinzameling. Het leverde Ons Genoegen voorheen nog € 13.700,- per jaar op.

Geen geld voor huis-aan-huis

In Millingen aan de Rijn is het nu zo geregeld dat het geld voor het huis-aan-huis ophalen van oud-papier naar muziekvereniging St. Cecilia gaat. Bij Ons Genoegen staan er containers, maar men is bang dat inwoners het papier liever in hun eigen container gooien dan wegbrengen. “De inkomsten die we uit oud-papier halen zijn een belangrijke en structurele inkomstenbron. Wij hopen dat u het papier blijft brengen. Zo zorgt u ervoor dat wij blijven bestaan”, aldus de fanfare.

Vergoeding ook omlaag

De containers van Ons Genoegen blijven nog wel in het beheer van de gemeente. De bedoeling was aanvankelijk dat de vereniging het beheer van de container zelf zou verzorgen. Daar stapte de gemeente vanaf.

Dit jaar nog wel normaal bedrag

Ook krijgt Ons Genoegen dit jaar nog een garantievergoeding € 50,- per ton. Dat waren ze in Millingen gewend. Voor verenigingen in Ubbergen was dat € 32,- en Groesbeek € 23,-. Door het gelijktrekken van het beleid (harmoniseren) omtrent de afvalinzameling wordt dat voor gemeente Berg en Dal € 32,-, een grote klap voor de Millingse verenigingen.

Wat de verschuiving tussen huis-aan-huisinzameling en de inzameling via brengcontainers zal gaan worden met de nieuwe wijze van afvalinzameling kan de gemeente nu nog niet inschatten.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
vuurpijl

ons genoegen kan op ons rekenen
wij brengen zoals altijd het papier
naar de container en dat moeten alle mensen doen die een hart voor
deze vereniging heeft

wpDiscuz