[Foto’s/Video] Onthullingen Buurtpreventieborden Millingen

MILLINGEN AAN DE RIJN – Woensdagochtend onthulden burgemeester Slinkman van Berg en Dal en inwoonster Dorien Makaaij, het eerste Whatsapp Buurtpreventiebord van Millingen aan de Rijn.


Het buurtpreventiebord in Millingen. Foto: Wil Gipman.

De onthulling had plaats op De Heerbaan bij de grens met Duitsland.

Wat is het?

Een BuurtWhatsApp is een moderne vorm van de ouderwetse buurtwacht. Binnen een BuurtWhatsApp-groep kunnen bewoners verdachte situaties snel aan elkaar melden. De gemeente Berg en Dal wil BuurtWhatsApp-groepen in alle dorpen van de gemeente.

Daling woninginbraken

In Millingen aan de Rijn zijn nu voldoende BuurtWhatsApp-groepen actief. Daarom plaatst de gemeente bij alle toegangswegen van het dorps een waarschuwingsbord met de tekst “Attentie WhatsApp Buurtpreventie”. Veel dorpen en buurten in Nederland werken al met een BuurtWhatsApp. En met succes. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken zelf gehalveerd.

Andere kernen

Millingen aan de Rijn is na Groesbeek-Horst en Kekerdom het derde dorp in de gemeente dat nu een dekkend aantal BuurtWhatsApp-groepen heeft. Groesbeek-Breedeweg volgt binnenkort. Daarna is Groesbeek aan de beurt.

Wil Gipman was aanwezig en maakte foto’s en een video van de onthulling. Voor meer materiaal verwijzen wij u door naar zijn blog.


Foto’s met dank aan Wil Gipman!

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s/Video] Onthullingen Buurtpreventieborden Millingen

Reageren is niet toegestaan.