Nieuw overstappunt met horecagelegenheid in Ooijpolder

BEEK-BERG EN DAL – Twee initiatiefnemers, Rudy Broekman en Sacha van der Put, willen een toeristisch overstappunt (TOP) met horecagelegenheid realiseren aan de Sint Hubertusweg 9 in Beek-Berg en Dal.

De locatie ligt bij loop- en wandelroutes, in de nabijheid van het dorp Beek, vlakbij het Wylerbergmeer en is 1,8ha groot. Op dit moment zijn daar een woning en volkstuinen aanwezig. De gemeente Berg en Dal ziet wel kansen voor een TOP op deze locatie.

Het plan

Het idee gaat uit van een openbaar parkeerterrein voor 60 tot 80 auto’s met een gedeeltelijk overdekt fietsenparkeerplaats. De huidige bestaande woning wordt een fietsverhuurruimte en VVV-informatiepunt. Op de locatie van de volkstuinen moet een nieuw gebouw komen dat voor horecadoeleinden gebruikt kan worden. Het gaat dan om kleinschalige horeca, een restaurantje. Grootte is maximaal 600 m2. Tevens komen er oplaadpalen, zegt wethouder Alex ten Westeneind.

TOP

De gemeente Berg en Dal is, zo staat in de Kadernota Toerisme en de mobiliteitsvisie, zelf ook bezig met de realisatie van TOP’s op strategische plaatsen. Bij een TOP kunnen de automobilisten hun auto parkeren en vanuit daar wandelend of fietsend verder het gebied in gaan. Dit moet leiden tot een afname van verkeersdruk op bijvoorbeeld dijken. Iets dat in de polder een probleem is.

Bestemmingsplan

Omdat het idee in strijd is met het huidige bestemmingsplan is een principeverzoek aan het college van burgemeester en wethouders nodig. Zij gaven dinsdag groen licht, maar wel onder voorwaarden. Die gaan over de landschappelijke openheid (en de aantasting daarvan), parkeerbehoefte, haalbaarheidsonderzoeken en duurzaamheid. Initiatiefnemers kunnen nu aan de slag met de diverse onderzoeken.

Binnenkort wordt de gemeenteraad via een informatiebijeenkomst ingelicht over het plan.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Nieuw overstappunt met horecagelegenheid in Ooijpolder

Reageren is niet toegestaan.