Nieuwe inrichting plantsoenen Millingen aan de Rijn

MILLINGEN AAN DE RIJN – Binnenkort gaat de gemeente Berg en Dal vier plantsoenen aan de Burgemeester Hermsenstraat in Millingen aan de Rijn opnieuw inrichten.

Onlangs hebben bewoners en gemeente samen nagedacht over de nieuwe inrichting. Het was nog niet zo eenvoudig om uit alle soorten bomen en struiken een mooi plan te bedenken. Maar uiteindelijk is het dan gelukt en kon iedereen met een tevreden gevoel naar huis.

Twee bomen laten staan

In de plantsoenen staan nu nog eikenbomen. De afgelopen jaren kwamen daar veel klachten over. Bewoners wilden graag dat de bomen verdwenen. Voor het kappen van bomen gelden speciale regels. De gemeente heeft, middels een stroomschema, gekeken welke bomen wel en niet mochten worden gekapt. Uiteindelijk heeft de gemeente besloten om twee bijzondere eikenbomen te laten staan en de rest van de bomen te kappen.

Met wortel en al

Omdat de bomen inclusief wortels verdwijnen, blijft er weinig van de plantsoenen over. Daarom heeft de gemeente ervoor gekozen om de gehele plantsoenen leeg te maken en opnieuw in te richten met bomen en struiken.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Nieuwe inrichting plantsoenen Millingen aan de Rijn

Reageren is niet toegestaan.