Nieuwe burgerwoning bij Fruitboerderij ‘De Arem’ Leuth

LEUTH – Bij het fruitteeltbedrijf aan de Steenheuvelsestraat 2 in Leuth komt mogelijk een nieuwe burgerwoning. De bestaande loods wordt daarvoor gesloopt, het bedrijf wordt beĆ«indigd en de huidige bedrijfswoning krijgt een herbestemming naar burgerwoning.


Links het te slopen bijgebouw en rechts de bestaande woning.

De huidige woning, de bouwkavel voor de nieuwe woning en het daarbij horende landgoed van bijna 9 hectare staan al enige tijd voor 1,4 miljoen euro te koop.

Plannen in de ijskast

In 2012 is er goedkeuring gegeven om landgoed “De Arem” te realiseren, een plan dat toen nog uit twee onderdelen bestond. Er zou op het landgoed een nieuw landhuis komen, een notenlaan en kleiduinen. Het tweede onderdeel was de bedrijfsbeĆ«indiging, sloop van de loods en in ruil daarvoor het bouwen van een nieuwe woning. De plannen, waarvan het eerste ontwerp al uit 2005 stamt en nog in de Ubbergse raad is behandeld, zijn tot op heden nooit van de grond gekomen.

Twee aparte procedures

In 2015 heeft eigenaresse Beppie Daamen gevraagd of voor de twee onderdelen niet twee aparte procedures gevolgd kunnen worden. Het college van burgemeester en wethouders ging daarmee akkoord en zodoende is er onlangs een verzoek ingediend om het tweede onderdeel uit te voeren. Daarvoor is wel een herziening van het bestemmingsplan nodig.

Verdere procedure

B&W vinden het goed, mits er rekening wordt gehouden met de groene zone rondom de kavels. Daar moet door Daamen een landschapsplan voor worden opgesteld. Tevens moet voorkomen worden dat er teveel bebouwing wordt toegevoegd. De initiatiefneemster is deze week verzocht een stedenbouwkundig bureau in te schakelen voor de voorbereiding van een bestemmingsplanherziening.


Koopje: 1,4 miljoen euro.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Nieuwe burgerwoning bij Fruitboerderij ‘De Arem’ Leuth

Reageren is niet toegestaan.