Winterwandeling in de Groenlanden

OOIJ – Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen op woensdagmiddag 8 februari een winterwandeling maken door de Groenlanden, een mooi en ruig stukje natuur in de Ooij.


Een Galloway.

Het Natuurmuseum Nijmegen en het IVN Rijk van Nijmegen organiseren deze activiteit in het kader van de maandelijkse ontdekkingstochten.

Veel dieren

In de winter ziet alles er kaal en verlaten uit. Maar als je goed kijkt en luistert, ontdek je meer dan je zou denken. In de Groenlanden leven veel grote en kleine dieren: gallowayrunderen, konikpaarden, fazanten, hazen en konijnen, roofvogels en zangvogels, kikkers en padden, en insecten in alle maten. Hoe beschermen deze dieren zich tegen de kou en sneeuw en wat eten ze als planten niet groeien en insecten verdwenen lijken?

Winterwandeling

Daarin gaan we jullie wegwijs in maken in een mooie winterwandeling. Als jij zorgt dat je warm aangekleed bent en goede schoenen (liefst laarzen) aanhebt, dan zorgen de gidsen van IVN voor warme chocolademelk en absoluut een boeiende middag! En heb je een fototoestel of kun je foto’s maken met je mobiel? Dan helpen we jou om vooral kleine onderwerpen te fotograferen.

Ontdekkingstocht

Deze leuke en leerzame ontdekkingstocht begint om 14.30 uur en duurt ongeveer twee uur. Het startpunt is bij de hoek Ooijse Bandijk-Langstraat (in de Ooij dus). Vanuit Nijmegen kom je er door de dijk ongeveer 4 kilometer te volgen. Gidsen van de IVN wachten je daar op. Ophalen vanaf 16.30 uur bij het wildrooster aan de Ooijse Bandijk ter hoogte van huisnummer 122.

Inschrijven

Wil jij ook meedoen? Schrijf je dan in bij het Natuurmuseum: telefoon 024-3297070 of via [email protected] Deelname kost € 3,00. Vrienden van het IVN en het Natuurmuseum Nijmegen betalen € 1,50. Er kunnen maximaal 30 kinderen mee, dus geef je snel op! Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl of www.ivn-nijmegen.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Winterwandeling in de Groenlanden

Reageren is niet toegestaan.