[Foto’s/Video/Update] Grote brand bij boerderij in Ooij

OOIJ – Zondagavond is er in een monumentale boerderij in Ooij brand uitgebroken. Er zijn geen gewonden.


Van de boerderij, niet zo lang geleden nog gerenoveerd, is niet veel meer over. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Uitslaande brand

Het betrof een grote, uitslaande brand aan de Erlecomsedam die omstreeks 21:00 uur is ontstaan. Meerdere korpsen waren aanwezig. Rond de klok van 23:15 is het sein “brand meester” gegeven. Het pand zelf is volledig in de as gelegd en was dus niet meer te redden.

Oortjeshekken

Het pand staat naast restaurant Oortjeshekken, waardoor het restaurant even in gevaar leek te zijn. De brandweer probeerde met man en macht te voorkomen dat de brand over zou slaan naar Oortjeshekken. Dit lukte.

Stroomuitval

In de omgeving van de brand was sprake van stroomuitval, aldus de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Zo`n 10 woningen hadden hiermee te maken. Liander kwam ter plaatse. Voor vragen kunnen omwonenden nog bellen naar 0800-9009, laat de Veiligheidsregio weten.

Veel kijkers

Wijkagent Etienne Fontein heeft via Twitter laten weten dat er vlak na het ontstaan van de brand sprake zou zijn van een parkeerchaos op de dijk. Kijkers zijn op afstand gehouden en verzocht weg te blijven van de dijk.

Tweede brand in korte tijd

Het is de tweede grote brand in Ooij in twee maanden tijd. Vorige maand ontstond er een grote brand in een woning aan de Prins Mauritsstraat. Ook die woning kan als verloren worden beschouwd.

Update 30-01-2017, 14:50 uur
Maandagmiddag kwamen enkele inwoners vanaf de dijk een kijkje nemen bij de boerderij die zondagavond in vlammen op ging. Zij praatten met elkaar over wat zich een avond eerder naast restaurant Oortjeshekken afspeelde. Een inwoner liet weten dat de boerderij een jaar of 10 terug nog is gerenoveerd.

Ten tijde van de brand waren er 90 mensen in Oortjeshekken aanwezig, maar de ontruiming van het pand verliep zonder problemen. Duidelijk werd wel dat de wind het restaurant gunstig was gezind. Bij een andere windrichting was de kans groot geweest dat Oortjeshekken er een dag later net zo bij zou staan als de boerderij.

De brandweer uit Beek was nog aanwezig voor een nacontrole. Onderstaand ziet u foto’s die een dag na de brand zijn genomen. De foto’s van de brand zelf hebben wij te danken aan Marcel Vink.


Foto’s: DeGroesbeek.nl.


Foto’s met dank aan Marcel Vink!


Video: Omroep Gelderland/YouTube.

Bron: DeGroesbeek.nl e.a


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s/Video/Update] Grote brand bij boerderij in Ooij

Reageren is niet toegestaan.