[Foto’s] Nassaulaan meest energiezuinige straat van Nederland?

BERG EN DAL – Zaterdagochtend onthulde wethouder Erik Weijers samen met de 9-jarige Roos een bord in het kader van het landelijke klimaatstraatfeest.


De deelnemers van de Nassaulaan. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Verbinden

Hij deed dit in de Nassaulaan in Berg en Dal; één van de deelnemende straten aan deze wedstrijd om energie te besparen. Initiatiefnemer in de Nassaulaan is Jorg Elfrink. Hij ging de buurt in om buurtbewoners te zoeken die mee wilden doen aan de wedstrijd. Maar, zo blijkt uit de uitleg van Elfrink, is het ze niet zozeer te doen om de wedstrijd. “Het gaat ons niet echt om het winnen van deze competitie maar we hebben het wel gestart om samen meer ‘groene gedachten’ uit te wisselen. Daarbij hebben we nu al veel plezier van de keren dat we met bewoners bij elkaar kwamen, het brengt ons letterlijk en figuurlijk samen, het verbindt de straat”, zegt hij.

Elfde plek

De Nassaulaan staat momenteel op de 11e plek van de 369 deelnemende straten aan het landelijke klimaatstraatfeest. “Iedere bewoner die zijn bijdrage levert aan een duurzamere samenleving is wat mij betreft al een winnaar”, aldus wethouder Weijers; “besparen op je energie is bovendien besparen op je portemonnee”. Zaterdagochtend benadrukte hij het belang van duurzaamheid voor de toekomst. “Alle investeringen die we nu samen bewerkstelligen, doen we voor de generatie die na ons komt want deze besparingen komen ten goede aan hun toekomst”.

Pakketje

Om de winst in deze competitie dichterbij te brengen overhandigde de wethouder Duurzaamheid de bewoners van de Nassaulaan een bespaarpakket. In dit pakket zitten onder meer waterbespaarders, een douchecoach zandloper en ledlampen. Ook de allerkleinsten keken nieuwsgierig naar het pakketje.

Aanmelden

Tot 7 maart 2017 kunnen straten zich nog aanmelden via www.klimaatstraatfeest.nl om deel te nemen. Op zaterdag 15 april 2017 worden de winnaars bekend gemaakt. De betreffende straten winnen een straatfeest van max. 5000 euro.

Duurzaamheid in de gemeente Berg en Dal

Deelname van de Nassaulaan past goed bij andere duurzaamheidsinitiatieven van de gemeente:

• Berg en Dal verduurzaamt alle gemeentelijke gebouwen (zonnepanelen, HR++ glas, energiezuinige verwarmingsketels, LED verlichting etc.);
• Berg en Dal adviseert en ondersteunt bewoners inzake energiebesparingsmaatregelen, zoals via onder meer http://www.duurzaamwonenplus.nl/bergendal/;
• Berg en Dal plaatst alleen nog energiezuinige straatverlichting;
• Berg en Dal heeft een lokaal energieconvenant met diverse bedrijven/instellingen omCO2 uitstoot te verminderen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Nassaulaan meest energiezuinige straat van Nederland?

Reageren is niet toegestaan.