Stichting Thornsche Molen niet blij met TOP in Beek

PERINGEN/BEEK – Het besluit van burgemeester en wethouders om aan de Sint Hubertusweg 9 in Beek-Berg en Dal de realisatie van een nieuw Toeristisch Overstappunt (TOP) inclusief horeca toe te staan valt niet goed bij Stichting de Thornsche Molen.

De stichting heeft een brief naar het college en de gemeenteraad gestuurd om het besluit “nog eens goed te overwegen”.

In principe akkoord

De gemeente Berg en Dal ziet kansen voor een TOP op de locatie in Beek-Berg en Dal en ging daarom akkoord met een principeverzoek van Rudy Broekman en Sacha van der Put. Let wel: het betreft een principeakkoord en er zitten nog voorwaarden aan verbonden. Die gaan over de landschappelijke openheid (en de aantasting daarvan), parkeerbehoefte, haalbaarheidsonderzoeken en duurzaamheid. Initiatiefnemers kunnen na het akkoord aan slag met de diverse onderzoeken.

2 kilometer

Op 2 kilometer afstand staat de Thornsche Molen, inclusief een restaurant en een volgens de stichting ook een TOP. “Het kan toch niet zo zijn dat de net geopende TOP Thornsche Molen, met nog een flinke schuld, buiten de investeringen van de horeca om, van zijn klandizie wordt beroofd door op 2 kilometer afstand, op de enige toegangsweg naar die TOP, de toeristen af te vangen”, schrijft voorzitter Henny Driessen. Hij vraagt zich ook af of er wel behoefte is aan een tweede TOP.

“Geen TOP bij Thornsche Molen”

Een inhoudelijke reactie van het college volgt nog, daarvan zijn wij nog in afwachting, maar wethouder Alex ten Westeneind heeft desgevraagd al wel laten weten dat de locatie bij de Thornsche Molen officieel geen TOP is. Bij de Sint Hubertusweg wordt dat wél het geval, want daar komen oplaadpalen en stopt het zonnetreintje regelmatig.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
R. Ommel

Toppie.

Jean-Paul

Pierre Vink , de uitbater, heeft zelf ook een Cafe, restaurant, terras iets verder op in de Ooij. Is dat dan geen eigen concurrentie. Op de site van ‘de Vink’ verwelkomt hij ook bussen en toeristen. Dus niet met twee maten meten meneer Vink.

wpDiscuz