Schoollocatie Millingen: nieuw appartementencomplex

MILLINGEN AAN DE RIJN – De gemeente Berg en Dal en woningcorporatie Waardwonen hebben de voorkeur om op de Schoollocatie in Millingen aan de Rijn één appartementencomplex te bouwen.


Schoollocatie met o.a ‘t Gengske en Vivaldistraat (fasen 1 en 2). In blauw de drie percelen voor fase 3.

Ontluiting en parkeren gaat enkel en alleen via de Vivaldistraat. Het betreffen randvoorwaarden voor de 3e fase van de herontwikkeling. De eerste twee fasen (20 en 21 woningen) van het woningbouwplan zijn inmiddels al gerealiseerd en opgeleverd.

Bang voor probleemhuishoudens

Waardwonen mag, vanwege de nieuwe Woningwet, alleen nog maar sociale huurwoningen (huur tot € 710,-) ontwikkelen. Dat ligt gevoelig in Millingen aan de Rijn, zegt de gemeente. Reden is de verhoogde kans op het aantrekken van probleemhuishoudens. “Door het grote kwaliteitsverschil in huurwoningen met een huur van € 400,- en € 700,- is er nog genoeg ruimte om de kwaliteit te bepalen”, aldus het college van burgemeester en wethouders (B&W).

Drie percelen

De locatie voor fase 3 bestaat uit drie percelen, waarvan twee in eigendom van de gemeente zijn na de aankoop en sloop van de bibliotheek. Waardwonen heeft slechts één perceel in eigendom op die locatie en de gemeente is gevraagd of de gemeentelijke percelen bij het plan betrokken konden worden. Het college is daarmee akkoord. “Dat zorgt voor een mooiere afronding van het complex”, is de uitleg.

Vlindertuin verdwijnt

Punt is wel dat er onlangs nog een idylle (vlindertuin) op één van de gemeentelijke percelen is geopend. Daar zijn geen harde afspraken over gemaakt, waardoor deze vlindertuin op termijn dus zal verdwijnen. “Er liggen geen verplichtingen ten aanzien van het handhaven van de tuin”, zegt het college. Wel is het zo dat er nog minstens twee jaar zit tussen de start van het project en het bouwrijp maken van de grond. De gemeente Berg en Dal zou kunnen kijken of er een alternatieve locatie voor de vlindertuin gevonden kan worden.

Vervolg

De ontwikkeling van het complex kan bij verschillende partijen op draagvlak rekenen. Echter is het draagvlak volgens B&W bij omwonenden en de school nog onbekend. Nu in ieder geval de uitgangspunten vastgesteld zijn kan men verder met het project. Een stedenbouwkundig ontwerp moet nog worden opgesteld.


Links de school, rechts Schoollocatie met op de achtergrond de gerealiseerde nieuwbouw. Afbeelding: Google Maps

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichten



Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Schoollocatie Millingen: nieuw appartementencomplex

Reageren is niet toegestaan.