TBS voor mishandelen Berg en Daller

BERG EN DAL/ARNHEM – De 43-jarige man die vorig jaar (maart 2016) op straat in Berg en Dal uit het niets zijn voormalig buurman mishandelde heeft TBS gekregen.

De dader sloeg ook nog zijn eigen moeder, die tussen beiden kwam.

Schizofrenie

Hij is ontslagen van rechtsvervolging en hoeft niet naar de gevangenis. Op basis van een rapport van het Pieter Baan Centrum stelt de rechtbank vast dat de man lijdt aan een ernstige vorm van schizofrenie van het paranoïde type. hij heeft bizarre religieuze wanen, grootheidswanen, paranoïde wanen, visuele en auditieve hallucinaties en formele denkstoornissen. Dit was ook het geval tijdens de mishandelingen, zodat hij volledig ontoerekeningsvatbaar is.

Gevaar

Dat is ook de reden waarom de dader uit Nijmegen geen straf krijgt, maar TBS met dwangverpleging. Hij is door zijn stoornis een gevaar voor de samenleving en de verwachting is dat de TBS-behandeling lang zal gaan duren. Het slachtoffer had gekneusde ribben, een gebroken arm en een hersenschudding. Daarbij slaapt hij nog steeds erg slecht door de traumatische ervaring.

De schadevergoeding bedraagt € 939,94.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on TBS voor mishandelen Berg en Daller

Reageren is niet toegestaan.