Wandelkaart Rijkswald verschenen

REGIO – Deze week is een zeer gedetailleerde wandelkaart van het Rijkswald en omgeving verschenen.


Foto en rechten: Gemeente Berg en Dal.

Het Rijkswald is het grootste aaneengesloten bosgebied van de Niederrhein van meer dan vijfduizend hectare. De kaart toont dit bosrijke gebied tussen Nijmegen en Kleef inclusief alle mogelijke bos- en landweggetjes.

Dankzij de schaal van 1:25.000 is de kaart een perfect product om de streek mee te verkennen. De wandelkaart is voor € 4,95 te koop bij toeristische informatiepunten, boekhandels en meerdere verblijfsaccommodaties in de regio. De kaart is tweetalig.

Toeristische informatie

De kaartzijde biedt alle mogelijke wandel-, fiets- en ruiterpaden. De focus ligt op de natuurgebieden en de verkenning ervan, maar de kernen van de diverse steden en dorpen blijven niet buiten beschouwing. De achterzijde van de kaart bevat nuttige tips voor het bezoek aan het gebied, waaronder veel informatie over de geschiedenis, de geografie en de vegetatie van het Rijkswald. Ook praktische informatie voor het bezoek aan het Rijkswald met gedragsbepalingen van de eigenaar van het bos, het Reichswald Forstamt ontbreekt niet.

Samenwerking

De kaart is tot stand gekomen dankzij een intensieve samenwerking tussen de gemeenten en toeristenbureaus van Berg en Dal, Gennep, Kleve, Kranenburg, Bedburg-Hau en Goch en de uitgeverij Public Press Verlag uit Geseke. Euregio Rijn Waal verleende financiële ondersteuning voor de ontwikkeling van het product uit het Interregprogramma van de Europese Unie. Het Nabu-natuurbeheerstation Niederrhein zorgde voor de informatie over flora en fauna en de praktische informatie over toegankelijkepaden in het bosgebied.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Wandelkaart Rijkswald verschenen

Reageren is niet toegestaan.