IkPas: 30 tot 40 dagen geen alcohol

GEMEENTE BERG EN DAL – Op 1 maart (u mag eerst nog wat alcohol nuttigen tijdens carnaval…) start weer een nieuwe IkPas-actie vanuit gemeenten, GGD-en, Verslavingszorg en een groeiend aantal bedrijven.

Veel landen met soortgelijke acties

IkPas is dé beweging in Nederland voor tijdelijk geen alcohol drinken. Bijna elk land heeft wel een soortgelijke actie: denk aan Tournee Minerale in België, Dry January in Engeland en OcSober in Australie. Allen hebben ze een soortgelijke insteek: een fris begin van het nieuwe jaar en de uitdaging met jezelf aangaan.

Fitter

Uit onderzoek dat wordt gehouden onder de deelnemers blijkt dat men zich na afloop van de actie fitter voelt, beter slaapt en vaak wat afgevallen is, maar ook een beter inzicht heeft in de rol die alcohol (vaak onbewust) in hun leven is gaan spelen. Men maakt dan een bewuste keuze om wel of niet te drinken.

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website, www.ikpas.nl, waar ze een persoonlijke profielpagina krijgen om tijdens de actie hun voortgang te volgen. Ook ontvangen ze wekelijks een nieuwsbrief met tips, ervaringen van andere deelnemers, recepten en andere motiverende artikelen.

Vanaf aswoensdag

De 40 dagen actie loopt van Aswoensdag tot en met Palmzondag, tijdens de traditionele vastenperiode tussen carnaval en Pasen. Dit jaar is dat van woensdag 1 maart 2017 tot en met zondag 9 april 2017. De 30 dagen actie begint ook op 1 maart en duurt tot en met donderdag 30 maart.

Meer info op www.ikpas.nl en de Facebookpagina van IkPas.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichten



Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Bennie

Meld mij maar aan heb het helemaal gehad met die alcohol

wpDiscuz