Vragen over “verwarde personen” in Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL – Het aantal incidenten met verwarde personen is in Oost-Nederland flink toegenomen. Dat blijkt uit berichtgeving van diverse media.

PvdA Berg en Dal heeft daarom raadsvragen gesteld over de verwarde personen in de gemeente Berg en Dal.

Zorgen

Uit cijfers van de politie blijkt dat er voor wat betreft de gemeente Berg en Dal 138 meldingen van overlast door deze groep zijn binnen gekomen. Let wel: één persoon kan voor meerdere meldingen zorgen. “We hebben zorgen over dit aantal registraties van “verwarde personen”, die regelmatig voor overlast zorgen. Het geregistreerde aantal is waarschijnlijk ook nog maar het topje van de ijsberg”, schrijft PvdA.

Vragen

De vragen aan het college van burgemeester en wethouders gaan over de juistheid van de cijfers, de cijfers per dorpskern en het beleid omtrent deze kwetsbare groep. Het college zal binnen 30 dagen met een antwoord komen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
GHBer

Die ” verwarde personen” mag men ook gewoon bij de juiste naam noemen nl doorgedraaide Junks en Alcoholisten! Probleem is hier in Groesbeek al veel langer bekent, en zal alleen maar van kwaad tot erger want de lokale politiek hoor je hier niet over, laat staan kei actie ondernemen!

GHBer

Bedoel natuurlijk keiharde actie, en vraag me ook af of de leiding van de G.Tehuizen stront in hun ogen hebben v.w het totaal geen controle houden over de vele cliënten die vaak totaal de weg kwijt zijn door de verdovende middelen!

Jean-Paul

Voor mij is het nieuw te lezen dat bewoners van de Groesbeekse tehuizen voor problemen zorgen die aan drugs gerelateerd zijn. Let wel: als dit zo is dan zij dat zo maar ik heb dit nooit zo ervaren.

wpDiscuz