[Update] Monumenten in de gemeente worden opgeknapt

GEMEENTE BERG EN DAL – Kunstwerken en (oorlogs)monumenten in de gemeente Berg en Dal zijn toe aan een onderhoudsbeurt.

Om er voor te zorgen dat de 100 monumenten er de komende 10 jaar weer goed bij staan is een bedrag van € 185.960,- nodig.

Vaak lichte vervuiling

De objecten zijn allemaal geïnventariseerd en geïnspecteerd. Op basis daarvan zijn er een onderhoudsplan 2016-2015 en inspectierapport 2016 opgesteld. Uit dat inspectierapport (waar overigens nog niet alle kunstobjecten en oorlogsmonumenten in opgenomen zijn) blijkt dat er over het algemeen sprake is van een lichte vervuiling. In een enkel geval is er meer nodig om het object op orde te krijgen.

Financiën

In de gemeentebegroting staat geen structureel bedrag voor het onderhoud van de kunstwerken. Daar wordt nu een potje voor gemaakt. De raad wordt in maart gevraagd om daar € 61.000,- in te stoppen voor het onderhoud in 2016 en 2017. Vanaf 2018 wordt er jaarlijks een bedrag van € 16.000,- toegevoegd. Die toevoeging wordt dan ook verwerkt in de begroting.

Amendement

GroenLinks Berg en Dal gaat een amendement (wijziging op het voorstel) indienen. De partij wil dat er ook geld beschikbaar blijft voor de aankoop van kunstwerken, omdat “er nog steeds kernen in de gemeente zijn waar een kunstwerk in de buitenruimte ontbreekt”. Diverse partijen steunen het amendement al.

Update 09-03-2017, 20:55 uur
Het plan is vastgesteld en het amendement van GroenLinks is aangenomen. Alleen Sociaal Groesbeek was tegen het amendement.

Klik hier voor het inspectierapport met de bevindingen voor 66 objecten
Klik hier voor het onderhoudsplan 2016-2025

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Update] Monumenten in de gemeente worden opgeknapt

Reageren is niet toegestaan.