D66 trekt opnieuw aan de bel over slooppand Ooij

OOIJ – D66 Berg en Dal heeft nogmaals vragen gesteld over het pand aan de Koningin Julianastraat 92 in Ooij.

Het pand aan de Koningin Julianastraat in Ooij. Foto en rechten: Marcel Vink.

De laatste keer dat D66 dat deed was in maart 2016. “Wij zijn nu een jaar verder en de staat van het pand is er beslist niet op vooruit gegaan”, schrijft Tessa Vorderman deze week namens de partij.

Wat is er aan de hand?

Inwoners van het dorp willen dat het pand wordt gesloopt, omdat het de buurt ontsiert en omdat het mogelijk onveilig is. “Het pand ernstig aan het vervallen, gevelpanelen vallen los en kozijnen hangen scheef. Het pand is nog in gebruik voor opslag maar kan met gezond verstand niet veilig genoemd worden”, aldus de inwoners vorig jaar. Onveilig is het pand overigens niet, bleek eerder al uit een reactie van de gemeente.

Reactie gemeente naar aanleiding van vragen D66

De gemeente Berg en Dal liet verder weten dat er plannen zijn om enige woningen of een appartementencomplex te bouwen. In april 2016 kregen de inwoners uit Ooij een brief van de gemeente. Daarin stond dat het pand technisch gezien aan de wettelijke eisen voldoet, maar het wel verwaarloosd is. Een haalbaarheidsonderzoek naar de plannen van een klein appartementencomplex zou in juni klaar zijn.

Het linkje bij “een brief” linkt naar een artikel. Voor de brief zelf klik hier (.PDF).

Jaar later

Een jaartje later stelt D66 opnieuw vragen, want volgens de partij hebben omwonenden verder niets meer vernomen. “Ook zijn de omwonenden niet op de hoogte gebracht van ontwikkelingen rondom het pand ondanks de gedane belofte”, schrijft D66 Berg en Dal. Vorderman wil nu weten wat de status van het onderzoek is, wanneer de inwoners voor het laatst zijn geïnformeerd, of de ODRN blijvend controleert en wat de vervolgstappen voor de herontwikkeling zijn.

Burgemeester en wethouders zullen binnen 30 dagen reageren.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on D66 trekt opnieuw aan de bel over slooppand Ooij

Reageren is niet toegestaan.