“Wandelen met…” in Berg en Dal

BERG EN DAL – Op de stippellijn kan van alles ingevuld worden. Met elkaar, met de huisarts, met een wethouder, met een betrokken buurtbewoner, met een fysiotherapeut, met het sociaal team. Noem het maar op.

Tijdens de wandeling kunnen we meer leren over de omgeving aan de hand van een thema of gewoon genieten van het gezelschap en de natuur.

Gezond en fijn

Samen wandelen is in ieder geval gezond en fijn. Niet alleen kan een half uur wandelen per dag veel ernstige aandoeningen voorkomen, een kans om in beweging te komen als men wel wil maar net niet weet met wie. Het wandelen is ook een gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, om wat gezelligheid. Dat is óók heilzaam.

Wandelgroep

Daarom zijn we in Berg en Dal gestart met een wandelgroep. Frequentie en route worden bepaald op basis van animo en mogelijkheden van de deelnemers (gedacht wordt aan circa een uur wandelen). Maar de beweegroute waar een aantal inwoners en professionals mee bezig zijn (met bankjes langs de route) wordt in ieder geval mee genomen. Iedereen mag meelopen en daarom wordt er rekening gehouden met het tempo van de wandeling.

15 maart

We nodigen u dan ook van harte uit voor een wandeling op woensdag 15 maart om 10.00 uur. We sluiten af (voor wie dat wil) met een kop koffie bij de inloop (a 0,75 cent). Tijdens deze wandeling lopen Stephanie Ebbers (Sociaal Team) en Karin Ysvelt (Oosterpoort woon) mee. We starten bij de inloop in dorpshuis Kerstendal, Kerstendalseweg 17, Berg en Dal.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
karin

zo jammer dat allemaal van dit soort initiatieven vaak op tijden zijn dat de meeste mensen moeten werken. had het dan in ieder geval op woensdagmiddag gedaan, dan zijn veel mensen vrij. of in de avond nu het weer langer licht is. Ik ben niet gepensioneerd en werk 36 uur per week. dan blijven er heel veel momenten over om aan zulke dingen mee te doen, maar het kan zelden omdat het zo gepland wordt. of is het juist alleen bedoeld voor gepensioneerde mensen en mensen zonder werk?

karin

wat leuk! negatieve duimpjes!

ik mag het niet jammer vinden dat ik aan 80% van dit soort dingen niet mee kan doen omdat ik werk?

Petra

Hallo karin, ik vind het een prima suggestie. Wil je me mailen [email protected] dan kan ik toelichten waarom deze keuze gemaakt is en kunnen we het hebben over jouw idee? Groet Petra Kregting

wpDiscuz