NSG Groenewoud wint gouden Schoolkantine Schaal 2017

NIJMEGEN – De NSG Groenewoud heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum gewonnen.

Scholen die deze prijs in ontvangst mogen nemen presenteren gezonde producten aantrekkelijk en opvallend. 80% Van het aanbod moet gezond zijn. “Onze scholieren kiezen vooral het broodje hete kip op bruin brood natuurlijk”, zegt Karin Daals van Mensa (catering, rechts op de foto) in een persbericht.

Tijd van roze koeken is voorbij

“De tijd van de roze koeken en de vulkoeken is gelukkig voorbij”, aldus Daals, die al tien jaar werkzaam is in de kantine van het NSG Groenewoud. “Leerlingen van tegenwoordig zijn steeds meer gewend om lekker en ook gezond te lunchen. Wij verkopen op een dag wel 300 flesjes water. De komende generatie zal daar nog meer mee opgevoed zijn.” Daarmee komt de NSG Groenewoud tegemoet aan de wens van ouders én leerlingen. Jongeren geven aan dat zij moeilijk weerstand kunnen bieden aan vette of zoete snacks als ze er liggen. Uit gedragskundige onderzoeken blijkt dat kantinebezoekers vaker verstandig kiezen als het aanbod vooral uit gezonde producten bestaat.

80% Gezondere keuzes

Om een Gouden Schoolkantine Schaal te bemachtigen, moet een kantine voldoen aan diverse voorwaarden. Zo biedt de kantine groente en fruit aan en bestaat minstens tachtig procent van het aanbod uit betere keuzes. Een Gezonde Schoolkantine maakt kiezen voor gezondere producten voor de hand liggend, door ze vooraan te leggen en aantrekkelijk te presenteren. “We hebben wel nog wat snoep, maar dit ligt niet op een opvallende plek”, zegt Daals.

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Scholen kunnen hun aanbod voorleggen aan de Schoolkantine Brigade. Ze krijgen dan tips op maat over hoe ze de kantine stapsgewijs blijvend gezonder kunnen maken.

Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on NSG Groenewoud wint gouden Schoolkantine Schaal 2017

Reageren is niet toegestaan.