Geld voor speurtocht “Het Geheim van Kekerdom”

KEKERDOM – Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met een subsidie van € 5.500,- voor een nieuwe, educatieve speurtocht die kinderen en hun (groot)ouders door Kekerdom leidt en kennis laat maken met de cultuur, natuur en geschiedenis van het dorp.

Het is een project van de Stichting Kunst in Millingen, die sinds 2016 ook de 4 kilometer lange speurtocht Het Geheim van Millingen aanbiedt.

Toerisme, landschap, erfgoed

Het Geheim van Kekerdom heeft raakvlakken met toerisme, landschap en erfgoed. Dat is de reden dat het college hier aan bij wil dragen. De tocht trekt deels door de Millingerwaard en gaat onder andere over de flora en fauna in dat gebied. Daarbij gaat de route in op de geschiedenis van Kekerdom. Monumenten zoals de Laurentiuskerk worden bezocht. Middels vondsten uit lang vervlogen tijden wordt er gerefereerd aan archeologie. Er is dus ook sprake van een stukje educatie.

Kosten: € 20.000,-

De totale projectkosten komen uit op € 20.000,-, waarvan € 15.475,- ontwikkelingskosten en € 4.525,- aan realisatiekosten. Laatstgenoemde kosten worden “terugverdiend” met de verkoop van de pakketten die nodig zijn voor de speurroute. Het bedrijf K3 Delta legt € 5.000,- in en de gemeente Berg en Dal € 5.500,-. Voor het restant wordt nog een dekking gezocht.

De Stichting werkt samen met lokale partijen zoals K3 Delta, De Tinnen Roos en De Waard van Kekerdom.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Geld voor speurtocht “Het Geheim van Kekerdom”

Reageren is niet toegestaan.