Geen statushouders in pastorie Ooij

OOIJ – Het plan om statushouders in de pastorie van Ooij te laten wonen gaat voorlopig niet door. De kosten die hiermee gepaard gaan zijn volgens de gemeente Berg en Dal nog te hoog.

Statushouders zijn vluchtelingen die van de regering een tijdelijke verblijfsvergunning hebben gekregen. Deze vergunning geeft hen recht op onderdak.

Subsidie

Om de pastorie geschikt te maken als woonruimte moet eerst verbouwd worden. De parochie heeft daarvoor subsidie aangevraagd bij het Rijk. Om deze subsidie te krijgen moet de pastorie voldoen aan strikte technische bouwvoorschriften. Een andere voorwaarde voor de subsidie is dat de parochie niet meer huur mag vragen dan het Rijk heeft vastgesteld.

Kosten hoger dan subsidiebedrag

Nu het verbouwplan helemaal klaar is, blijkt dat de verbouwing meer gaat kosten dan het subsidiebedrag dat de parochie kan ontvangen. Daarnaast zijn de onderhoudskosten bijna net zo hoof als de huurinkomsten. Daarom heeft de parochie besloten het plan niet door te zetten

En nu?

De parochie verhuurt de pastorie van Ooij de komende 1,5 jaar aan een particulier. De parochie hoeft dan niet te verbouwen en is ook niet gevonden aan een maximale huurprijs.

Dossier berichtgeving statushouders Ooij.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kiezer 2014
Is voor mij wederom geen grote verrassing! Op de Helling-Muntberg in Groesbeek lukte het ook al niet omdat Plurijn dat niet zag zitten ‘qua exploitatie kosten’. Vanwege de eigen bouwplannen van Plurijn in het centrum van Groesbeek? Maar wanneer gaat het dan wel lukken om statushouders afdoende te huisvesten zonder dat dit ten koste gaat van betaalbare sociale huurwoningen voor inwoners? In 2016 piekte het politieke debat in onze samenleving en de gemeenteraad enorm. Het was nog net geen Geldermalsen. Nu zijn alle 11 fracties in de raad passief en muisstil; bang voor de herrie van fractie nr. 12; PVV,… Lees meer »
Jean-Paul

De gemeenteraad heeft recent bewezen knopen door te kunnen hakken op dit gebied. In een aantal panden in het bos van Groesbeek waar bewoners van de Groesbeekse tehuizen waren gehuisvest zijn kosten nog moeite gespaard om hier medelanders te huisvesten. Voor de eerste bewoners is nieuwbouw gepleegd. Schande!

Kiezer 2014

Jean-Paul; het is niet juist wat jij zegt. Ga maar eens ter plaatse kijken.

wpDiscuz