WLZ-indicatie: veranderingen huishoudelijke hulp

GEMEENTE BERG EN DAL – Per 1 april 2017 betaalt de gemeente niet meer de hulp bij het huishouden voor mensen die thuis wonen met een WLZ-indicatie. Deze hulp gaat van de WMO naar de WLZ. Het zorgkantoor gaat voor deze mensen de hulp bij het huishouden regelen.

Wat is WLZ?

WLZ staat voor Wet langdurige zorg. De WLZ is de opvolger van de AWBZ. Het gaat om mensen die hiervoor een indicatie hebben gekregen van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg).

Ik heb geen WLZ-indicatie maar wel hulp bij het huishouden via de Wmo. Wat gaat er gebeuren?
• In uw geval verandert er niets. Uw hulp bij het huishouden loopt door via de Wmo.

Ik heb een indicatie voor hulp bij het huishouden vanuit de Wmo maar mijn thuiswonende partner heeft een Wlz-indicatie
• Neem contact op met de gemeente. De gemeente kan u uitleggen wat er voor uw situatie gaat veranderen.

Ik heb hulp bij het huishouden via de Wmo en ik heb een Wlz-indicatie. Wat moet ik doen?
• U hebt een brief gekregen van het zorgkantoor. Het zorgkantoor regelt dat u ook na 1 april 2017 hulp bij het huishouden krijgt. Het zorgkantoor neemt contact met u op om te bespreken hoe de hulp na 1 april verder gaat. Ook van de gemeente krijgt u een brief (beschikking) waarin wordt uitgelegd dat de hulp bij het huishouden via de gemeente stopt en overgaat naar het zorgkantoor.

Kan ik mijn eigen hulp behouden?
• Het zorgkantoor heeft contracten met eigen aanbieders. U kunt bij het zorgkantoor navragen of u dezelfde aanbieder kunt behouden.

Ik heb huishoudelijke hulp via een Wlz-indicatie en betaal hiervoor een eigen bijdrage. Moet ik na 1 april ook nog een eigen bijdrage betalen?
• Ja, de eigen bijdrage blijft bestaan. Voor meer informatie over uw eigen bijdrage kunt u contact opnemen met het CAK via www.hetcak.nl of 0800-0087.

Vragen?

Op de website www.vgz-zorgkantoren.nl vindt u meer informatie over de langdurige zorg en de zorgaanbieders waar u terecht kunt. U kunt ook het zorgkantoor bellen. Dat kan op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 op 088-131 16 60. Of stuur een e-mail naar [email protected].

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on WLZ-indicatie: veranderingen huishoudelijke hulp

Reageren is niet toegestaan.