Afval met humor in het DuurzaamBeek café

BEEK-BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal is dit jaar met een nieuw inzamelsysteem gestart. Het doel daarbij is: zoveel mogelijk grondstoffen inzamelen en zo weinig mogelijk restafval overhouden.


Cabaretgroep De Gemeentereiniging komt ook langs.

De hoogste tijd om het produceren, recyclen en afvoeren van afval in het DuurzaamBeek café onder de loep te nemen vanuit het perspectief van een duurzame samenleving.

Veel vragen

Wat is er lokaal gaande, hoe houden we onze omgeving schoon, wat levert onze inspanning op in een toekomstige wereld zonder verspilling? En vooral: hoe leuk kan dit zijn! Alweer de 3e keer dit seizoen organiseert DuurzaamBeek café een thema in het Kulturhus van Beek, deze keern met “Afval bestaat niet”. Iedereen heeft er mee te maken, waar dan ook. Het roept vragen op. Waar laat je een theezakje? Wat doe je met je oude defecte laptop? Wat doet de DAR met onze PMD-plasticzak? Komt die terecht in de plasticsoep van de oceanen? Kortom: hoe helpen wij van waardeloos afval een waardevolle grondstof te maken.

Programma

Deze vragen komen allemaal aan bod op de meeting met een verrassend programma. We starten met een zeer informatieve en prikkelende inleiding van Gerard van Gorkum, directeur van de ARN-afvalenergiecentrale in Weurt, die ons een inkijkje gunt op de productie van elektriciteit, warm water en groengas en zijn visie geeft op afval. Hij woont in onze gemeente en is daardoor lokaal betrokken. Je kunt je daarna aanmelden om de ARN-centrale met een groep te bezoeken.

Vervolgens is er een vijftal korte presentaties/pitches:
• De DAR over hun manier van inzamelen van afval en grondstoffen;
• De Ontfermberm over opruimen van zwerfafval door Tatjana Kirienko;
• Het Repaircafé Beek over het repareren van spullen ipv weggooien – dat scheelt afval door Ruud Jansen;
• Het 100-100- 100 project over afval scheiden en afval voorkómen, een uitdaging aan de gemeente om hieraan deel te nemen door wethouder Sjaak Thijssen;
• Afvalkwis die jouw inzicht test op het omgaan met je huisafval met quizmaster Gerhard Boot.

Vanaf 19:30 uur én op onvoorspelbare momenten krijgt de landelijk bekende cabaretgroep De Gemeentereiniging met regionale wortels de kans het stof en vuil van deze bijeenkomst af te bezemen met humor op maat. Dus wees gewaarschuwd.

Thematafels

Zoals altijd schuif je daarna bij een van de thematafels aan om van gedachten te wisselen over de verschillende onderwerpen. Vaak leidt dat tot verrassende ideeën en initiatieven. Het DuurzaamBeek café is daarmee hét platform om elkaar te ontmoeten, informatie te vergaren, nieuwe initiatieven op te zetten en vooral om samen te werken aan duurzaamheid in Beek. Activeer jouw familie, buren en vrienden en dump al je afval(vragen) op deze avond, want weet je er geen raad mee dan leg je het voor aan de deskundigen.

Wij zien je graag op woensdag 29 maart 2017 vanaf 19.30 uur en laat je verrassen. Je gaat gegarandeerd niet met lege handen naar huis. Kijk ook op www.duurzaambeek.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Afval met humor in het DuurzaamBeek café

Reageren is niet toegestaan.