In mei duidelijkheid over glasvezel bedrijventerrein Ooij

OOIJ – Over twee maanden moet duidelijk zijn of er genoeg animo is om op bedrijventerrein De Bouwkamp en op de Ooijse Bandijk een glasvezelnetwerk aan te leggen.

De gemeente Berg en Dal heeft in ieder geval zelf de intentie om naar de nog enige vrije kavel op De Bouwkamp een glasvezelkabel aan te laten leggen. Dit moet de verkoop van de kavel bevorderen. Er is inmiddels een intentieverklaring ondertekend.

NDIX

NDIX onderzoekt de mogelijkheid om op bovengenoemde locaties tot aanleg van een glasvezelnetwerk te komen. Een snelle en betrouwbare internetverbinding is belangrijk voor inwoners en ondernemers. Uit een enquête van de gemeente (2015) bleek dat er behoefte is aan glasvezel op die locaties. In november en december zijn er informatieavonden georganiseerd.

Voordeel voor de koper

Door het aanleggen van de kabel naar de vrije kavel kan een toekomstige koper de glasvezelkabel direct activeren. Het bedrijf betaalt maandelijks € 120,- vastrechtkosten aan NDIX en het tarief van het gekozen abonnement (telefonie, internet, TV). “Als de kabel niet wordt aangelegd kan een toekomstige koper voor circa € 5.000,- zich laten aansluiten op het glasvezelnetwerk, mits dat er komt”, aldus het college van burgemeester en wethouders.

Komt er glasvezel?

Een bedrijfsaansluiting met abonnement voor minimaal 5 jaar kost eenmalig € 1.000,- en bij minimaal 3 jaar eenmalig € 1.500,-. Zonder abonnement kost de aansluiting € 5.000,-. De aanleg van glasvezel start pas als er van de 25 potentiële partijen op De Bouwkamp minimaal 8 deelnemen, waarvan 5 met een abonnement. Van de 130 potentiële aansluitingen voor bewoners rondom de Ooijse Bandijk moet minimaal 60% worden afgenomen.

Als in mei blijkt dat er voldoende animo is dan kan de aanleg van het netwerk eind 2017 beginnen. Als vóór mei 2018 wordt begonnen zal het perceel van de gemeente ook worden aangesloten op glasvezel.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on In mei duidelijkheid over glasvezel bedrijventerrein Ooij

Reageren is niet toegestaan.