Veilig Thuis Gelderland-Zuid niet meer onder verscherpt toezicht

Per 4 april 2017 eindigt het verscherpte toezicht bij Veilig Thuis Gelderland-Zuid. Dit hebben de inspecties voor de Jeugdzorg en Gezondheidszorg vandaag laten weten aan het bestuur en de directie van Veilig Thuis Gelderland-Zuid.

Verbeteringen

De inspecties hebben geconstateerd dat Veilig Thuis Gelderland-Zuid belangrijke verbeteringen heeft doorgevoerd. Volgens de inspecties heeft Veilig Thuis Gelderland-
Zuid zicht op de instroom, doorstroom en uitstroom van adviezen en meldingen. De organisatie stuurt op deze gegevens en behoudt tegelijkertijd oog voor kwaliteit. Ook zijn de wachtlijsten weggewerkt. Het vertrouwen van de inspecties in Veilig Thuis Gelderland-Zuid is hersteld.

Verscherpt toezicht

Op 22 april 2016 werd Veilig Thuis Gelderland-Zuid door de inspecties onder verscherpt toezicht geplaatst. Veilig thuis Gelderland-Zuid kreeg een halfjaar de tijd om te voldoen aan de wettelijke toetsingscriteria van de inspecties. Op 17 oktober 2016 verlengden de inspecties het verscherpte toezicht met een halfjaar, omdat nog steeds niet aan alle criteria werd voldaan. Gedurende het traject van verscherpt toezicht hebben de inspecties op meerdere momenten verschillende toezichtactiviteiten uitgevoerd. Deze bestonden onder andere uit (on)aangekondigd toezicht op locatie, bestuurlijke gesprekken en monitoring van de wachtlijsten. 

Stimulans

Bert Frings, voorzitter van Veilig Thuis Gelderland-Zuid, is blij met het opheffen van het verscherpte toezicht. “De eerste stap van het toetsingstraject is nu gezet. Het beëindigen van het verscherpte toezicht geeft ons een extra stimulans om samen hard te blijven werken aan het verder uitbouwen van Veilig Thuis. Kwetsbare kinderen en huishoudens hebben immers blijvend hulp nodig.”

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Veilig Thuis Gelderland-Zuid niet meer onder verscherpt toezicht

Reageren is niet toegestaan.