[Update] Grote brand bij De Put in Berg en Dal, geen brandstichting

BERG EN DAL – Bij restaurant De Put in Berg en Dal is woensdag een grote brand uitgebroken.


Brand bij De Put in Berg en Dal. Foto en rechten: Marcel Vink.

De brand is vermoedelijk boven ontstaan en de oorzaak is nog niet bekend. Er waren mensen in het pand, maar zij hebben zichzelf snel in veiligheid kunnen brengen.

Veel bekijks

Meerdere brandweerkorpsen werden omstreeks 15:30 uur opgeroepen. Naast het restaurant zit een garage, maar de brandweer kon voorkomen dat de brand over zou slaan. De wegen in de omgeving zijn tijdelijk en gedeeltelijk afgesloten geweest. Buurtbewoners waren massaal op de been ten tijde van de brand, maar zij werden verzocht uit de rook te blijven.

Verwoest

Omstreeks 16:30 uur is het sein brand meester gegeven. Het nablussen kon toen beginnen, maar het pand kan als verloren worden beschouwd. Door de brand hebben enkele huishoudens in de nabije omgeving enige tijd zonder stroom gezeten.

Restaurant De Put is januari overgenomen, in februari opnieuw geopend en daarvoor 40 jaar in handen geweest van Eddy en Kitty Jekel.

Update 06-04-2017, 20:30 uur
Uit het onderzoek van de politie blijkt dat de brand is veroorzaakt door een technische oorzaak. Er is geen sprake van brandstichting.

Voor meer beeldmateriaal verwijzen wij u door naar www.112Groesbeek.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Leon

In de brand uit de brand

kiep

Leon, jij was dom en blijft dom.

buisje

Een horecapand waar brand uitbreekt.
Dat is per definitie geen zuivere koffie.
Net andere eigenaren….. ik weet genoeg.

Jean-Paul

Zonder de intentie te hebben om ook maar iets te suggereren merk ik op dat dit de zoveelste brand is op dit kleine stukje grond met een horeca bestemming.

een realist

Lekker makkelijk en erg schande om hier eventjes met een vinger te wijzen naar de eigenaar(en) zonder ook maar iets van de feiten te kennen, schamen moeten jullie je!!!! Bah-Bah….

chefkok

Hier geen woord over het veel te laat arriveren van onze brandweer.
Het pand had misschien behouden kunnen worden als de mannen wel op tijd waren geweest. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen.

Jantje

Die reactie over de brandweer die te laat komt. Volgens mij is Groesbeek VRIJWILLIGE brandweer… Er moeten maar net mensen zijn niet op hun betaalde baan aan het werk zijn om te kunnen komen, of heb ik het nu helemaal mis? Stoort mij enorm dat er steeds wordt gesuggereerd dat het allemaal aan de brandweer ligt!?
Het is gewoon heel erg voor de betrokkenen, hopelijk wordt alles goed geregeld! Veel sterkte en succes voor hen!

Anoniem
Als ik lees dat er vlammen uit het pand slaan en de kok zit nog binnen, zegt dat natuurlijk wel iets over de brandveiligheid van het pand. Ik denk hier bij aan rook/co melders als die dingen af gaan moet je wel heel doof zijn als je ze niet hoort. Verder zijn het vrijwilligers, die van thuis of werk moeten komen, zich moeten kleden en dan nog gaan en men wil beweren dat je vanaf de melding binnen 8 min in berg en dal moet kunnen zijn. Dit lukt nog niet met een personen wagen laat staan met een vrachtwagen.… Lees meer »
wpDiscuz