Wijzigingen moeten situatie Van Randwijckweg verduidelijken

BEEK-BERG EN DAL – Onlangs zijn er op de nieuwe Van Randwijckweg in Beek-Berg en Dal wat wijzigingen aangebracht om de verkeerssituatie daar duidelijker te maken.

Fietsstrook

Bij sommige fietsers is het nog niet helemaal duidelijk dat de rode fietsstrook alleen voor fietsverkeer heuvel op is. Dat is zo gedaan omdat twee van deze stroken niet tot de mogelijkheden behoorde en fietsers die de Van Randwijckweg op fietsen het meest kwetsbaar zijn. Fietsers die bergaf gaan (en gewoon op de rijbaan moeten blijven) hebben genoeg snelheid, maar gebruiken soms de strook aan de (voor hun) linkerzijde. Dat is gevaarlijk en een grote pijl moet duidelijk maken dat alleen fietsers die moeten “klimmen” gebruik mogen maken van de strook.

Oversteken

Dan de oversteek voor de fietsers die de Muur van Beek beklimmen. De fietsers worden iets meer dan halverwege naar links verwezen, de smalle Hogeweg op. Wielrenners bijvoorbeeld zijn daar niet zo blij mee, want die willen de klim helemaal afmaken en negeren de borden soms. Het is de bedoeling dat er op de plek van de oversteek, waar nu verbodsborden voor (brom)fietsers staan, een bord voor linksaf komt. “Geen verplichting. Er is ook nog geen officieel verkeersbesluit genomen”, legt Alex ten Westeneind uit.

De Van Randwijckweg was nodig aan een onderhoudsbeurt toe en ligt er inmiddels strak bij. Er zijn echter nog wat kinderziektes, maar Ten Westeneind heeft al aangegeven dat er aan de situatie wordt gewerkt.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Wijzigingen moeten situatie Van Randwijckweg verduidelijken

Reageren is niet toegestaan.