Geen subsidie voor muziekvoorstelling in Ooijpolder

OOIJ – Muziektheater De Plaats hoeft niet te rekenen op een subsidie voor een achtdaagse muziektheatervoorstelling in de Ooijpolder.


De kerk in Ooij. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Advies: ja, besluit: nee

Ambtelijk advies aan het college was om De Plaats een subsidie van € 5.500,- toe te kennen om de voorstellingen mogelijk te maken, maar burgemeester en wethouders zijn niet akkoord gegaan. “Het college ziet te weinig meerwaarde voor de gemeentelijke beleidsdoelen”, is de uitleg.

2000 tot 3000 bezoekers

De voorstellingen met de naam “Verhalen van de Ooij” zouden deze zomer 2000 tot 3000 bezoekers naar de Ooijpolder moeten trekken. Vanuit het toerisme dus wel interessant, ook omdat de gemeente Berg en Dal de kans kreeg om op een website en in programmaboekjes informatie over de gemeente te plaatsen.

Kunst, cultuur en landschap

In het kader van kunst, cultuur en landschap zou een subsidie ook te verantwoorden zijn, aldus het advies. Gesteld werd dat de activiteiten vernieuwend zijn en ten goede komen aan de inwoners. Verder gaan de verhalen en de route over en door het landschap.

Het college zag een subsidie echter niet zitten. Aan de provincie Gelderland is door De Plaats een bedrag van € 65.000,- gevraagd. Het is niet bekend of de provincie wél akkoord is gegaan.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Geen subsidie voor muziekvoorstelling in Ooijpolder

Reageren is niet toegestaan.