Vitaliteitsmarkt en Fittest in Berg en Dal

BERG EN DAL – Langer zelfstandig wonen krijgt de afgelopen jaren meer aandacht. Het toegankelijk en bereikbaar zijn van lokale activiteiten en ontmoeting helpt daarbij.

Dorpshuis Kerstendal (archieffoto 2014). Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De werkgroep Vitaal Berg en Dal is daarmee aan de slag gegaan. We willen mensen stimuleren naar een actieve leefstijl, waarbij ontmoeten en in beweging in onze kern Berg en Dal centraal staan.

Vitaliteitsmarkt

Met diverse instanties wordt de eerste stap gezet. Op zaterdag 13 mei van 10.00 tot 16.00 uur is er een “Vitaliteitsmarkt” in het Dorpshuis Kerstendal. Daar vindt u informatie, ontmoeting en activiteiten. Verenigingen die in Berg en Dal bewegen en ontmoeten hebben de kans om die dag de informatie aan iedereen mee te geven en/of demonstraties te houden om leden te werven.

Voor u de kans om te proeven aan bewegen en ontmoeten in eigen kern. Alles mag niets hoeft deze dag, ontmoeten staat centraal. Daarnaast is er een prachtige tafel die die dag samen met de inwoners voorzien wordt van mozaïek en na voltooiing bij de huiskamer een plekje krijgt.

Fittest

Tijdens deze dag is er de mogelijkheid voor 50-plussers om gratis hun fitheid te meten via de “Galm test” (Gronings actief leef model). Een test die iets meer dan een uur in beslag neemt en waar je na afloop direct de resultaten samen met een beweegadvies mee naar huis krijgt.

Je hoeft voor deze test geen topsporter te zijn, de test is voor iedereen te doen. Ook voor 50-plussers met een beperking zoals een rollator. Gemeten wordt o.a. bloeddruk, lengte, gewicht BMI, kracht armen en benen, balans, reactievermogen en coordinatie en natuurlijk de conditie.

Aanmelden

Huis-aan-huis wordt de komende periode een uitnodiging verspreid met daarbij een inschrijfformulier. Als u deel wil nemen aan de test dan kunt u dit invullen en inleveren vóór 10 mei. Inleveren kan in Dorpshuis Kerstendal en bij huisartsenpraktijk Berg & Dal. Digitaal aanmelden kan ook, klik hier.

Vervoer

Is vervoer een probleem om naar de vitaliteitsmarkt te komen dan kunt u dit aan geven op het formulier. Wij halen u dan op en brengen u weer thuis. Voor verdere vragen bel Petra Kregting: 06-53764809.

Meer info op Kerstendal.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Vitaliteitsmarkt en Fittest in Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.