Wethouder en leerlingen vieren veiligheid Entrea Onderwijs

UBBERGEN – Op donderdag 13 april was het zover: de scholen van Entrea Onderwijs in Ubbergen en Nijmegen werden beloond met het keurmerk ‘gezonde school’.

Sjaak Thijssen, wethouder van welzijn in de gemeente Berg en Dal, bevestigde samen met de leerlingen het vignet bij de scholen op de muur.

De scholen Entrea Onderwijs Nijmegen hebben het certificaat verdiend rond het thema ‘welbevinden en veiligheid’. Dit kwaliteitskeurmerk staat voor het bevorderen van positief gedrag, het omgaan met grensoverschrijdend gedrag, de ondersteuning op het gebied sociaal emotioneel welbevinden, de ondersteuningsstructuur en de expertise op het gebied van welbevinden en sociale veiligheid. Of zoals Kimberley vertelt: “Ze zien heel goed wanneer wij niet goed in ons vel zitten.”

Met het vignet laat de school zien dat zij het welbevinden van al haar leerlingen belangrijk vindt. “Veiligheid staat bij ons centraal in de begeleiding van de leerlingen”, vertelt regiodirecteur Karin van der Velden. “Kinderen moeten zich veilig kunnen voelen op een school en bij hun juf of meester. Hun mening durven geven, een vraag durven stellen, niet buitengesloten worden, niet gepest en uitgelachen worden. Dit is voor alle kinderen belangrijk, maar zeker voor onze groep leerlingen die door hun ontwikkeling en gedrag al iets meer hun best moeten doen in deze wereld. Je veilig voelen op school komt ook de schoolprestaties alleen maar ten goede.” Het keurmerk voor veiligheid is met alle kinderen gevierd waarbij zij verrast werden met een spel van de wethouder en voor iedereen een smiley sleutelhanger als cadeau.

Eerder ontving Entrea Onderwijs in Tiel het keurmerk voor het certificaten ‘gezond bewegen’ en ‘gezonde voeding’. Met al die glimmende vignetten aan de muur mogen de scholen trots zijn op hun inzet voor de gezondheid en het welbevinden van leerlingen die bijzondere aandacht verdienen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Wethouder en leerlingen vieren veiligheid Entrea Onderwijs

Reageren is niet toegestaan.