Gemeente schroeft subsidie SWOM iets op

MILLINGEN AAN DE RIJN – Stichting Welzijn Ouderen Millingen (SWOM) krijgt dit jaar een subsidie van € 50.000,-.

€ 44.000,- gewend

Dat is gelijk aan het subsidiebedrag van 2016, maar € 6.000,- meer dan SWOM in het verleden kreeg. Dit heeft te maken met de uitbreiding van het voedingsgebied. Niet alleen Millingen aan de Rijn, maar ook Leuth en Kekerdom vallen daar nu onder.

Wat doet SWOM?

SWOM is een instelling voor de ondersteuning van ouderen met als doel deze ouderen zo lang mogelijk zelfstandig in hun omgeving te laten wonen. Dit kan door taken als mantelzorg, een vervoersservice, repaircafe, beweegtuin en klussenservice uit te voeren. Daarvoor heeft SWOM een professional (0,5 FTE) in dienst.

Leuth en Kekerdom erbij

De reguliere subsidie voor SWOM was voorheen € 44.000,-. Dit bleek eerder al te weinig. Vorig jaar is het voedingsgebied uitgebreid tot Leuth en Kekerdom. Toen kreeg SWOM € 50.000,-. Nu blijkt dat SWOM de taken in Leuth en Kekerdom uit blijft voeren is besloten het bedrag van € 50.000,- per jaar in stand te houden.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Gemeente schroeft subsidie SWOM iets op

Reageren is niet toegestaan.