Ondergrondse restafvalcontainer bij Vijverhof

BERG EN DAL – Op het terrein van zorgcentrum Vijverhof in Berg en Dal komt een ondergrondse restafvalcontainer.


De Kwakkenberglaan in Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Planning is dat de container er binnen enkele weken staat. “De container is besteld”, aldus wethouder Sjaak Thijssen.

20 zakken

D66-raadslid Tessa Vorderman stelde donderdagavond vragen over rotzooi langs de Kwakkenberglaan. Daar wordt al sinds enige tijd flink wat afval gedumpt. “Ik ben het ter plekke gaan bekijken en heb het een week gevolgd. Het is geen doen voor die mensen als je daar de hele tijd naar die troep moet kijken”, aldus Vorderman. “Gisteren (woensdag, red.) is er vuilnis opgehaald en ik ben vandaag (donderdag, red.) gaan kijken. Minstens 20 zakken, allerlei soorten; grijs, DAR, plastic”, vervolgde het raadslid.

Container

De fractie pleitte daarom voor een informatieavond, maar dat bleek niet nodig. “Het probleem is ons al langer bekend. Als het gemeld wordt ondernemen we ook direct actie en wordt het zo snel mogelijk opgehaald”, zei Thijssen. Hij gaf aan dat er een container wordt geplaatst zodat mensen op elk gewenst moment van de dag hun zak kunnen wegbrengen. En die container is al in bestelling.

Er wordt nog wel gedacht om een bewonersbrief te sturen met wat uitleg over de afvalinzameling. BOA’s nemen al regelmatig een kijkje op die locatie.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Ondergrondse restafvalcontainer bij Vijverhof

Reageren is niet toegestaan.